Tűz ütött ki, és több mint 30 tengerész eltűnt, amikor két hajó ütközött

A kínai partok közelében történt katasztrófa oka egyelőre nem ismeretes.

MN
2018. 01. 07. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminckét tengerész eltűnt, miután összeütközött két tengerjáró hajó a kelet-kínai partoknál. Az egyik olajszállító tankeren tűz ütött ki – írja a CNN a Kínai Közlekedési Minisztérium közlése alapján.

A kigyulladó tanker iráni volt, és panamai zászló alatt hajózott. A minisztérium szerint az eltűnt tengerészek – harminc iráni és két bangladesi állampolgár – valamennyien a Szanchi fedélzetén dolgoztak. Egy helyszíni felvétel szerint hatalmas lángok csaptak fel az olajszállító hajóból, amely körül fekete füstfelhő úszott.

A másik teherhajó – a Hongkongban bejegyzett CF-Crystal – 21 fős kínai legénységét sikerült kimenteniük a hatóságoknak.

A katasztrófa oka egyelőre nem ismeretes, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött. A kínai tengerészeti hatóságok rendőrségi és tisztítóhajókat küldtek a helyszínre. A koreai parti őrség egy hajóval és egy repülőgéppel szintén részt vesz az eltűntek utáni kutatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.