Újabb nagy viharhullám csapott le az Egyesült Államokra

Repülőtereket és iskolákat is lezártak, sok háztartás áram nélkül maradt.

MN
2018. 01. 17. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nagy viharhullám tombolt kedden az Egyesült Államok középnyugati vidékén és keleti parti területein – írja az MTI.

A viharzóna a középnyugati Texastól az északkeleti Maine államig nyúlik, és sűrű hóesést, esőt, valamint ónos esőt hozott. Texastól Massachusettsig folyamatosan esik.

A térségben a legtöbb nagy légikikötőben törölték a járatokat. San Antonióban és Houstonban a jegesedés miatt lezárták a repülőtereket, Philadelphiában, New Yorkban és Bostonban pedig szerdán várhatóan megbénulnak a repülőterek. A nagy légitársaságok már kedden este bejelentették, hogy nem indítják járataikat: az American Airlines 270, a Delta 275, a United Airlines 700 járatát függesztette fel.

Havazik a déli Louisianában és Georgiában is, e két szövetségi államban országutakat zártak le a viharok miatt. Louisiana állam egy részében és a szomszédos Mississippiben viharriadót adtak ki, az alabamai kormányzó, Kay Ivey az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett, és szerdától bezáratta valamennyi állami hivatalt.

A vihar és a veszélyesen erős széllökések miatt bezárták az iskolákat Texasban, Arkansas államban, Louisianában, Mississippiben, Alabamában, Georgiában, Tennesseeben, Kentuckyban, Kansasben és Missouriban.

Texas legnagyobb városában, Houstonban kedden este több mint harmincezer háztartás maradt áram nélkül.

Január elején járatok ezreit kellett törölni az Egyesült Államokban az extrém hideg, a jeges szél és a havazás miatt. A szokatlanul hideg tél halálos áldozatokat is követelt, több államban rendkívüli állapotot hirdettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.