A gázai helyzet miatt rendkívüli ülést tart az ENSZ BT

A zárt ajtók mögötti tanácskozás greenwichi középidő szerint 22 óra 30 perckor kezdődhet.

MTI
2018. 03. 30. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuvait kezdeményezésére pénteken rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa a gázai helyzetet – mondták diplomáciai források.

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint a zárt ajtók mögötti tanácskozás greenwichi középidő szerint 22 óra 30 perckor kezdődik.

A gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint legalább tizenöt palesztin meghalt, és több mint ezernégyszáz megsebesült a Gázai övezet és Izrael határán zajló, nagyszabású palesztin tüntetések során az izraeli biztonsági erők túlkapásai miatt. A halottak mindegyike 18 és 34 év közötti férfi volt.

Az izraeli katonai rádió szerint tízezrek vettek részt az enklávé határán zajló demonstrációkban a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet kezdeményezésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.