Az egyiptomi elnök több mint 90 százalékos aránnyal győzött a választáson

A részvételi arány az 50 százalékot sem érte el.

MTI
2018. 03. 29. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az várható volt, Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt több mint 90 százalékos szavazataránnyal újraválasztották a hét eleji választáson az állami sajtó első, csütörtöki becslése szerint. A részvételi arány alacsonysága sem meglepetés, nem érte el az 50 százalékot a hétfőtől három napon át tartó voksoláson – közölték e lapok.

Az Al-Ahram című napilap úgy becsüli, hogy esz-Szíszi a voksok 92 százalékát szerezte meg, és 23 millióan adták le szavazatukat a választásra jogosult 60 millió ember közül. Az Ahbar al-Jaúm napilap és a Mena hivatalos hírügynökség hasonló adatokat közölt. A hivatalos végeredményt előreláthatólag hétfőn közlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.