First lady a pornósbotrány árnyékában

Az extrémen zárkózott Melania Trump nincs könnyű helyzetben férje botrányai miatt.

Garamvölgyi Flóra
2018. 03. 28. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nő – a pornószínésznő Stormy Daniels és a Playboy-nyuszi Karen McDougal – is állítja, hogy lefeküdt Donald Trumppal azután, hogy felesége, Melania életet adott fiuknak, Barronnak. A szlovén exmodell és az elnök között állítólag egyébként sem felhőtlen a viszony az utóbbi időben: többször videóra vették például, hogy nem hajlandó megfogni férje kezét, és több nyilvános eseményre sem kísérte el őt.

Ráadásul a first lady a protokollt áthágva úgy döntött, tavaly június közepéig nem egy városban fog élni a férjével, aki elnöki kötelezettségeit nagyrészt Washingtonból teljesíti, Melania viszont New Yorkban maradt fiuk iskolai tanulmányai miatt. A hűtlenségi botrányok kirobbanása után a first lady lemondta a közös svájci nyaralásukat, sőt a tengerentúlon annyira népszerű Valentin-napot és a házassági évfordulójukat is külön töltötték. Trump pedig még egy Twitter-posztban sem emlékezett meg egyik napról sem, ami azért is furcsa, mert nem telik el nap, hogy valamivel kapcsolatban ne írna valamit a közösségi oldalára. Így a pletykalapok már a válás lehetőségét is felvetették az elnöki párral kapcsolatban.

Az extrémen zárkózott first lady szóvivője, Stephanie Grisham a Twitteren szólt hozzá az utóbbi napok eseményeihez, amelyben kifejtette, hogy „bármennyire élvezi is a média a szaftos pletykákat és a spekulációkat, a kiskorú gyermeket (Barront) ki kellene hagyni az egészből”. Grisham elmondta, hogy Melania most az anyaságra koncentrál, és Mar-a-Lagóban pihen, de emellett a jövőbeli projektjein is dolgozik – utalt a first lady internetes zaklatás megállítására irányuló terveire. A Mar-a-Lagóra vonatkozó kijelentésből arra lehet következtetni, hogy a tavaszi szünetet sem töltötték együtt, mert bár pénteken még együtt repültek Palm Beachre, az elnök vasárnap, amikor a Daniels-interjú adásba került, visszautazott Washingtonba. Melania személyesen eddig még semmit nem nyilatkozott az ügyről, de múlt csütörtökön, tőle szokatlan módon, egy közös képet posztolt Trumppal a közösségi oldalára. Ez éppen egy nappal azelőtt történt, hogy a playmate McDougal nyilvános interjúban részletezte az elnökkel tíz hónapon át tartó szerelmi viszonyát.

A Daniels-interjúból az is kiderült, hogy állítólag az elnök és felesége már jó ideje külön ágyban alszanak, és hogy Trump 2006-ban azt mondta a pornósztárnak, „ne aggódjon” újszülött fia és Melania miatt. A viszony után Daniels – állítása szerint – jelentős összeget kapott a hallgatásáért, amelyet most visszafizetne. Az elnök persze a Twitteren egyből hazugságnak, álhírnek nevezte az egykori pornós állításait, de azért egy pennsylvaniai beszédében kiemelte, hogy a felesége „nincs most könnyű helyzetben”.

Katherine Jellison, az Ohiói Egyetem amerikai first ladyket tanulmányozó történészprofesszora szerint Melania az eddigi legrejtélyesebb elnökfeleség, és az „amerikai nép emiatt úgy érzi, hogy egyáltalán nem ismerik Mrs. Trumpot. Még mindig nem értik Trumppal való kapcsolatának jellegét sem”. – Alig tart nyilvános beszédeket, hiszen láthatóan kényelmetlenül érzi magát ilyen helyzetben, így nem igazán derül ki, miről mi a véleménye – magyarázta Jellison.

Több szempontból is különcnek számít elődei sorában, hiszen bevándorló, így nem anyanyelve az angol, volt glammodell, és ő az elnök harmadik felesége. A korábban meztelenül pózoló Melaniától ráadásul a nagy amerikai divatházak is elfordultak férje politikája miatt, így általában európai tervezők ruháit hordja, amely bár apró részletnek tűnik, mégis van némi jelképes jelentősége az állampolgárok szemében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.