Nicolas Sarkozynek egy lehallgatási ügyben is bíróság elé kell állnia

Több perben kell egyszerre helytállnia a volt francia államfőnek.

MTI
2018. 03. 29. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befolyással való üzérkedés és korrupció gyanújával bíróság elé küldte Nicolas Sarkozy volt francia államfőt csütörtökön a párizsi ügyészség egy négy évvel ezelőtt indított eljárásban.

A volt elnök telefonját a 2007-es győztes elnökválasztási kampányához Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetőtől érkező állítólagos támogatás ügyében indult nyomozás során 2014 elején lehallgatták. Az egyik lehallgatott beszélgetésből véletlenül derült ki, hogy a semmítőszék egyik magas rangú bírója, Gilbert Azibert egy másik eset, az úgynevezett Bettencourt-ügy nyomozásának részleteiről rendszeresen tájékoztatta a volt államfő ügyvédjét, Thierry Herzogot. Cserébe Sarkozy állítólag a közbenjárását ígérte a bírónak egy monacói kinevezéshez.

A vizsgálóbírók az ügy mindhárom szereplőjét korrupcióval és befolyással való üzérkedéssel vádolják.

A volt francia elnök ellen egy héttel ezelőtt már eljárás indult korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és a líbiai közpénzzel való csalás gyanúja miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.