Olyan betegségben halhattak meg hárman, amely eddig csak állatoknál fordult elő

A bornavírus okozott agyvelőgyulladást három embernél Németországban.

MN
2018. 03. 27. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csak állatoknál ismert vírusos megbetegedésben halhatott meg három ember Németországban – írja az MTI német hírportálok kutatóintézetek vizsgálati eredményei alapján.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) és a Friedrich Loeffler állategészségügyi intézet (FLI) adatai szerint valószínűleg az úgynevezett klasszikus bornavírus (BoDV-1) okozott halálos kimenetelű agyvelőgyulladást három betegnél.

Ketten szervátültetésen estek át, ugyanattól a donortól kaptak szervet. A BoDV-1 által okozott gyulladás a műtét után lépett fel, és a betegek halálával végződött.

Az RKI Epidemiológiai hírlevél című kiadványának márciusi számában ismertetett vizsgálat szerint a szervátültetéses esetektől függetlenül egy harmadik embernél is kimutatták, hogy minden bizonnyal a BoDV-1 okozott halálos kimenetelű agyvelőgyulladást. Erről az esetről nem közöltek részleteket. Hozzátették, hogy elemeznek még egy negyedik, hasonló esetet is.

Kiemelték, hogy az új eredmények alapján érdemes a BoDV-1 jelenlétét is megvizsgálni a tisztázatlan eredetű agyvelő-gyulladásos megbetegedéseknél.

A BoDV-1 eddig csak állatoknál, főleg lovaknál és juhoknál fordult elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.