Oroszlán végzett egy mexikói állatkerti dolgozóval

A hétfőn nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint emberi hiba okozta a tragédiát.

MTI
2018. 03. 27. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszlán végzett egy állatgondozóval a mexikói Tulancingo állatkertjében. A hétfőn nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint emberi hiba okozta a tragédiát. A mexikói környezetvédelmi hatóság jelentése szerint az oroszlánok élőhelyét körülvevő kerítések és rácsok teljesen épek voltak, azokon nem szökhetett át az oroszlán, amely halálra marta a gondozót.

A Nicolas Bravo állatkertben folytatott vizsgálat megállapította, hogy a tragédiát emberi hiba okozhatta, talán az, hogy a gondozó véletlenül nyitva felejtette az oroszlánok alvóhelyét és etetőhelyét elválasztó kaput. Az állatgondozót tíz napja támadta meg egy oroszlán, amikor a ketrecet takarította. A helyszínre érkező szakemberek nyugtató injekciókkal próbálták lecsillapítani az állatot, de már nem tudták megmenteni a dolgozó életét.

A mexikói hatóságok hétfőn arról is beszámoltak, hogy nyomozóik két kölyökoroszlánt találtak egy mexikóvárosi magánházban. Fotókon látható az egyik kisoroszlán a ház teraszán, amelyet csak egy fémkapu választ el az utcától. A kölyköket elkobozták a magánszemélytől, mivel nem tudta hiteles dokumentumokkal igazolni, hogy honnan származnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.