Reuters: Aszad körözött pénzemberének adott vízumot a magyar állam

A nemzetközi hírügynökség is beszámol a legújabb magyar kötvénybotrányról.

MN
2018. 03. 29. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kerülte el a Reuters figyelmét sem a Direkt36 által föltárt újabb letelepedésikötvény-botrány. A hírügynökség beszámol róla, hogy a magyar hatóságok letelepedési kötvény fejében vízumot adtak el két, körözés alatt álló személynek, így Atiya Khourynak is, aki az Egyesült Államok szerint illegális olajüzletekből származó pénzzel támogathatta Basár al-Aszad kormányát.

Mindez ráadásul akkor derült ki, amikor a magyar kormány választások előtt csúcsra járatja bevándorlásellenes kampányát – teszi hozzá a hírügynökség. Rámutatnak, hogy a letelepedési kötvényeseket a magyar titkosszolgálatok ellenőrizték – és idézik Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki kormányinfóját, ahol a politikus hangoztatta, hogy a szolgálatok mindenkit átvilágítottak, és nagyon körültekintően jártak el.

Azt is szerepel a cikkben, hogy Lázár János nem válaszolt a Direkt36 által föltárt problémákra, az újságíróknak azt mondta, hogy kérdéseikkel az ügyben eljáró hatóságokat kérdezzék. A hiba csak az, hogy éppen ilyen alapon lehetett volna kérdezni a kancelláriaminisztert. Ő felel ugyanis a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalért, ez pedig az Alkotmányvédelmi Hivatallal, valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal közösen világította át a kötvényvásárlók személyi hátterét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.