Tüzetesen átkutattak a britek egy orosz utasszállítót

A hatóságok nem mondták meg, mit keresnek. Az orosz külügyi szóvivő provokációnak tartja az akciót.

MN
2018. 03. 31. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átkutatták a brit hatóságok pénteken Londonban az Aeroflot orosz állami légitársaság egyik repülőgépét – írja az MTI az orosz külügyminisztérium közlése alapján.

A londoni orosz nagykövetség szerint a 2582/2583-as Moszkva–London–Moszkva útvonalon közlekedő repülőgépet vizsgálták át. Marija Zaharova külügyi szóvivő provokációnak nevezve a történteket, s jelezte, hogy a brit hatóságok nem mondták meg, mit keresnek. A nagykövetség jegyzéket küldött a brit külügyminisztériumba, amelyben magyarázatot követel az incidensre.

A két ország viszonya feszült, amióta március 4-én Salisburyben szovjet fejlesztésű idegméreggel megmérgeztek egy korábbi brit–orosz kettős ügynököt és lányát. A gyilkossági kísérletért London szerint Moszkva a felelős.

Az oroszok egyébként azonnal reagáltak arra, hogy Washington és európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat. Az oroszok válaszlépésként hatvan amerikai diplomatát kiutasítanak, és bezárják az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.