Újabb hatalmas konvoj hagyta el Kelet-Gútát

Hírügynökségi jelentés szerint 6749 ember távozott az enklávéból.

MTI
2018. 03. 27. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas – mintegy 100 buszból álló – konvojban hagyta el a Damaszkusz melletti Kelet-Gútát több ezer lázadó fegyveres és polgári lakos keddre virradó éjjel – jelentette a Sana szíriai állami hírügynökség.

A sajtójelentés szerint 6749 ember távozott az enklávéból, egy olyan területről, amelyet eddig a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoport tartott ellenőrzés alatt. A távozók mintegy negyede tartozott a felkelőcsoporthoz.

A Fajlak ar-Rahmán pénteken jutott megállapodásra a szíriai rezsimmel és a Damaszkusz szövetségesének számító Oroszországgal a térség elhagyásáról. A damaszkuszi rezsim és a vele szövetséges erők mostanra Kelet-Gúta legalább 90 százalékát ellenőrzésük alá vonták a térség ostromának február 18-i kezdete óta. A lázadók feladták pozícióikat Kelet-Gútában, és a még ellenzékiek kezén lévő Idlíb tartományba távoztak a megállapodások szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.