Vadon élő tigris ölt meg egy nőt Nepálban

Az ország déli síkságain 198 veszélyeztetett tigris él vadrezervátumokban.

MTI
2018. 03. 27. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadon élő tigris ölt meg Nepál délkeleti részén egy 41 éves nőt, aki háza mellett takarmányt gyűjtött az állatainak – közölte a helyi rendőrség kedden. A vad, amely feltehetően a közeli Parsza rezervátumból jöhetett, hátulról vetette magát az nőre, és azonnal végzett vele – mondta el a hétfői balesetről Dilip Radzs Dzsha.

A két férfit, aki a nő holttestét akarta elvinni, szintén megtámadta a tigris, de ők csak könnyebb sérüléseket szenvedtek – tette hozzá a szóvivő. A nepáli törvények értelmében az áldozat családjának egymillió rúpia (2,4 millió forint) kártérítés jár, ha vadállat okozza a halálát. Ugyan az országban ritkák a tigristámadások, az emberek és a vadon élő állatok konfliktusai gyakoriak. Különösen a rezervátumok közelében élők vannak veszélyben. Nepálban 198 veszélyeztetett tigris él vadrezervátumokban az ország déli síkságain, az indiai határ mentén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.