Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezreknek kell kiköltözniük egy világháborús bomba miatt Düsseldorfban

Az 1,8 tonna súlyú, brit fegyverre a múlt hónapban bukkantak a nyugat-németországi Paderborn városában.

MTI
2018. 04. 08. 7:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 26 ezer lakosnak kell elhagynia otthonát egy második világháborús bomba miatt a németországi Düsseldorfban vasárnap. Az 1,8 tonna súlyú, brit fegyverre még a múlt hónapban bukkantak a nyugat-németországi Paderborn városában. Hatástalanításához másfél kilométeres körzetben kell kimenekíteni az embereket. Az evakuálás érvényes a kórházakra, idősek otthonára, egyetemekre, valamint a történelmi belváros épületeire. Két másik kórház betegeit is egy biztonságosabb helyre vitték át.

Mintegy ezer önkéntes segíti a tűzoltók, a rendőrök és a katasztrófavédelem embereit abban, hogy délig mindenki távozzon a veszélyes övezetből. A bombát másfél hete találták egy kertben az építkezés során a földben, 80 centiméteres mélységben beágyazódva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.