Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Külföldi hírportálok címlapon a választásról

A BBC, a CNN, az NBC News, a Deutsche Welle si foglalkozik a magyarországi eseményekkel.

Zord Gábor László
2018. 04. 08. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több vezető nemzetközi hírportál is címoldalán ad hírt a magyar parlamenti választásról.

Az Euronews a felméréseket alapul véve A Fidesz jelentős előnyét mutatja, de „van egy kis esély, hogy a megosztott ellenzék elveheti tőle a többséget”. 

A német Deutsche Welle cikkének címe arra utal, hogy az EU ott akar a magyar Orbánra csapást mérni, ahol a fáj: a pénztárcánál.

A BBC News a magyarországi választásokról: Orbán Viktor pártja, a Fidesz a harmadik egymás utáni ciklus elnyerésében reménykedik című cikkében azt valószínűsíti a közvélemény-kutatásokra hivatkozva, hogy a kormányzó erő kerül ki győztesen a megmérettetésből, az elemzők szerint az a kérdés, hogy lesz-e kétharmaduk.

Megnyíltak a szavazókörök, az euroszkeptikus Orbán negyedik kormányzati ciklusra pályázik – írja az CNN. Az amerikai baloldali médium portálja is arról számol be, hogy a felmérések alapján a Fidesz kerül ismét kormányra. Megemlítik, hogy Orbán a nyolcvanas években alapított liberális pártjából jobboldali populista formációt alakított ki, amely a bevándorlásellenességgel kampányolt. 

Az NBC News azt írja: „Orbán készen áll hatalmának meghosszabbítására, miután magáévá tette a szélsőjobboldaliságot”, ám az alcímben hozzáteszi: „A taktikai szavazásra vonatkozó kampány reménnyel töltötte el az ellenzéket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.