Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Megkezdődött a voksolás az amerikai kontinensen

Összesen 3161-en voksolhatnak Amerikában.

MTI
2018. 04. 07. 9:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlési választáson az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton lehet szavazni Magyarország külképviseletein, helyi idő szerint 6 és 19 óra között.

A külképviseleteken azok a magyar állampolgárok adhatják le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint március 31-éig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe, és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni.

Az első szavazóhelyiségek Brazíliavárosban és Sao Pauloban, Buenos Airesben és Santiago de Chilében nyíltak meg helyi idő szerint reggel 6 órakor, közép-európai idő szerint 11-kor.

Egy órával később, közép-európai idő szerint 12 órakor nyílik meg a szavazókör Ottawában és Torontóban, Washingtonban, New Yorkban, valamint Havannában.

További egy óra múlva, közép-európai idő szerint 13 órakor nyílik a szavazóhelyiség Chicagóban, Quitóban, Bogotában, Mexikóvárosban és Limában.

Az Egyesült Államok nyugati partján – Los Angelesben és San Franciscóban – közép-európai idő szerint szombaton 15 órakor kezdődik a voksolás.

Amerikában a legtöbben, 1070-en New Yorkban szavazhatnak, Torontóban 411-en, Washingtonban 378-an, Los Angelesben 382-en, San Franciscóban 302-en, Chicagóban 225-en szerepelnek a névjegyzékben. Ottawában 120-an, Mexikóvárosban 52-en, Buenos Airesben 40-en, Limában 37-en, Havannában 35-en, Santiago de Chilében 29-en, Sao Pauloban 27-en, Bogotában 24-en, Quitóban 20-an, Brazíliavárosban 9-en jelentkeztek be szavazni.

A külképviseleteken a diplomáciai képviselet és a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai a külképviseleti választási iroda (küvi) tagjai. Az iroda vezetője a minisztériumból érkezik. Több képviseleten jelen lesznek magyar politikai pártok megfigyelői is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.