Puigdemont vissza akar térni Belgiumba

A katalán politikust pénteken óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezte a schleswig-holsteini főügyészség.

MTI
2018. 04. 07. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carles Puigdemont volt katalán elnök szombaton azon reményének adott hangot, hogy németországi bírósági eljárása után visszatérhet Belgiumba, ahová önkéntes száműzetésbe vonult.

A katalán politikust pénteken óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezte a schleswig-holsteini főügyészség azután, hogy a tartományi legfelső bíróság a héten elutasította Spanyolország kiadatási kérelmét lázadás vádja alapján.

„Vissza szeretnék térni Belgiumba. De csak azután, hogy befejeződik a kiadatási eljárás Németországban, és nem előtte” – hangoztatta Puigdemont a Berlinben szombaton tartott sajtóértekezletén, és egyben felszólította a spanyol hatóságokat, engedélyezzék, hogy a bebörtönzött Jordi Sànchezt választhassák meg katalán elnöknek az ország északkeleti részén fekvő tartományban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.