Ketten felgyújtották magukat Bulgáriában

Újabb két ember gyújtotta fel magát Bulgáriában a héten, ezzel hétre emelkedett azoknak a száma, akik így tiltakoztak a szegénység és a korrupció ellen.

2013. 03. 20. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 41 éves családapa szerdán az ország északkeleti részén fekvő Szitovóban üzemanyaggal locsolta le, majd meggyújtotta magát. Testének 90 százaléka megégett. A kórházban azt mondta az orvosoknak, hogy tettét a kétségbeesés hajtotta – közölte a rádió. „Elegem van, nincs munkám, nem bírom tovább” – idézte a férfit Daniela Kosztadinova kórházigazgató.

Egy 59 éves bányász hétfőn gyújtotta fel magát végső kétségbeesésében Bobov Dol kis bányászvárosban, az ország keleti részén. Testének 30 százaléka megégett, kórházban ápolják. A mostani két eset előtt már öten gyújtották fel magukat Bulgáriában, mind az öt ember – négy férfi és egy nő – meghalt. A gazdasági megszorító intézkedések, a szegénység növekedése és a hirtelen megugrott rezsiköltség miatt februárban kezdődtek tiltakozó akciók Bulgáriában. A tiltakozások hatására február 19-én lemondott a Bojko Boriszov vezette jobboldali kormány. Május 12-én előre hozott választásokat tartanak a balkáni országban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.