Korrupciógyanú miatt indul vizsgálat a miniszterelnök ellen

A kormányfő egy kiszivárgott felvételen nagy pénzösszegek eltüntetésére kéri fiát.

LR
2014. 02. 25. 20:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eljárást Ankara főügyésze kezdeményezte az után, hogy hétfőn este felkerült a világhálóra egy telefonbeszélgetés felvétele, amelyen a kormányfő nagy pénzösszegek eltüntetésére kéri fiát. A főügyész mindenekelőtt a felvétel hitelességét akarja kideríteni, azt, hogy valóban Erdogan beszél-e a fiával. A miniszterelnök nem sokkal az után, hogy a felvétel felkerült az internetre, találkozott a török hírszerzés vezetőjével.

Erdogan hivatala később nyilatkozatban azt állította, hogy a hangfelvétel összeszerkesztett hamisítvány és hogy törvényes eljárás indul a „felelősök” ellen. Hozzátette, hogy török és külföldi ellenségei mesterkednek ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.