Hernádi: Nem követtünk el bűncselekményt

Elmondása szerint minden idézésnek, amelyet szabályosan kapott, megfelelt, Horvátországból azonban szabályos idézést nem kapott.

KG
2014. 04. 06. 18:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta: ha a Mol nem hajtotta volna végre az éves szinten jelentkező 2,2 milliárd kunás költségcsökkentési programot az elmúlt években, az INA ma veszteségesen működne.

A horvát kormánynak szavai szerint vissza kell térnie a realitásokhoz: azt nem lehet, hogy az egyik oldalon elveszi a növekedési lehetőséget az INA elől, a másik oldalon pedig fejlesztéseket kér számon. Feltette a kérdést, ha a horvát kormány úgy gondolja, hogy a Mol elhanyagolja az INA-t, miért nem veszi vissza.

A horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) vádat emelt Hernádi Zsolt ellen a zágrábi megyei bíróságon. A vádemelésre az USKOK vizsgálata után került sor. Hernádit azzal vádolják, hogy 2009-ben lehetővé tette és megszervezte kenőpénz átadását Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek. Az USKOK azzal vádolja Hernádi Zsoltot, hogy 10 millió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanadernek, hogy a Mol megszerezhesse az irányítói jogokat az INA-ban, illetve azért, hogy a veszteséges gázüzletágat válasszák le a cégről, és azt a horvát állam vegye át.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.