Terroristák támadtak egy síita milícia tagjaira Irakban, többen meghaltak

Síita milicistákat szállító buszra támadtak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai észak-Irakban, hat utast megöltek, harmincegyet megsebesítettek – közölte egy iraki hivatalos forrás csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hasd es-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű síita fegyveres ernyőszervezethez közeli, magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a támadás szerda éjszaka történt az észak-iraki, szunnita többségű Moszul városban. A busz Kirkuk felé tartott.

A PMF félkatonai egységei fontos szerepet játszottak az iraki hadsereg oldalán az Iszlám Állam elleni harcban.

Hivatalos források és sajtóértesülések szerint a szomszédos Szíriában, a terroristák utolsó enklávéja ellen zajló harcok miatt az Iszlám Állam megmaradt fegyveresei megpróbálnak Irakba szökni.

Noha 2017 decemberében Haider al-Abádi akkori iraki miniszterelnök bejelentette, hogy az ország egész területét felszabadították az Iszlám Állam uralma alól, az ország nehezen megközelíthető, sivatagos térségeiben továbbra is bujkálnak dzsihadisták. Az általuk elkövetett merényleteknek nem csupán a biztonsági erők tagjai, hanem civilek is áldozataivá válnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.