Életmentő segítségre van szüksége Libanonnak a robbanás miatt

Rövidtávon életmentő segítségre van szüksége Libanonnak a bejrúti robbanás után – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 08. 05. 8:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azbej Tristan telefonon bejelentkezve közölte, miután egyeztetett Libanon magyarországi nagykövetével és karitatív szervezetekkel, úgy látja, hogy elsősorban katasztrófavédelmi és orvosi segítségre van szüksége Libanonnak.

Hozzátette, több mint 4000-en sérültek meg a keddi kettős robbanásban, és ennyi sérültet képtelen ellátni a helyi egészségügyi rendszer.

Tudni kell azt is, hogy Libanonban jelenleg államcsőd van, és a bejrúti kikötőben a robbanás miatt nagy mennyiségű élelmiszer és gyógyszerkészlet semmisült meg, amelyeket középtávon pótolni kell – mondta.

Hosszú távon pedig újjáépítési segítségre lesz szüksége az államnak, hiszen például egy kórház is megsemmisült a robbanásban – mondta Azbej Tristan.

Magyar szemtanúja is van a robbanásnak

Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak. Az M1 Híradónak Skype-on nyilatkozó Németh Ágoston elmondta: a kikötővel szomszédos városrészben lakik menyasszonyával, mintegy 300-400 méterre a történtektől. A lakásuk teraszáról nézte végig, ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.