időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Biden még Trump nevét is eltévesztette

Dócza Edith Krisztina
2020.10.27. 10:52
Biden még Trump nevét is eltévesztette

– Láttátok, amikor Georg-nak nevezett? – élcelődött Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, utalva arra, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt nemrégiben egy interjúban eltévesztette riválisa nevét.

Biden és felesége, Jill Biden a közeledő amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban adott interjút, mikor a demokrata politikus láthatóan zavarodottan arról beszélt, milyen lenne még négy év George-dzsal.

– Milyen ország leszünk? További négy év George-dzsal. Ha Trumpot választják meg, olyan helyzetbe kerülünk, mintha egy másik világban lennénk – mondta az elnökjelölt, aki valószínűleg George W. Bushra utalhatott, az Egyesült Államok 2001 és 2009 közötti vezetőjére.

Az interneten közzétett felvételen világosan látható, hogy a névtévesztést követően felesége halkan kijavítja Bident, így a politikus visszatér Trump nevéhez.

– Biden a demencia egyértelmű jeleit mutatja – jelentette ki az eset kapcsán Dr. Nan Hayworth republikánus politikus, aki szerint az elnökjelölt még véletlenül sem felejthetné el jelenlegi elnöke nevét.

A republikánus párti képviselő álláspontját maga Trump is megerősítette, aki úgy véli, hogy riválisa mentális egészsége nyilvánvaló és valószínűleg súlyosbodni fog rövid időn belül. Biden nem először zavarodott össze beszéd közben: volt, amikor az aznapi dátumot tévesztette el, máskor saját weboldala nevét diktálta le rosszul. Mindemellett több felvételen hallható, hogy az elnökjelölt dadogással is küzd, ami szerinte egy irányíthatatlan dolog.

Biden korábban még nevetett a szellemi képességei miatti aggodalmakon, azonban egy augusztusi nyilatkozatában utalt arra, hogy a feltételezések annyiból jogosak, hogy valóban felmerülhet a kérdés a szavazókban, hogy a 70 éven felüliek megfelelnek-e az elnökvállalás követelményeinek.

Amerika választ

Elutasították a Trump-csapat keresetét Pennsylvaniában

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.