időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Elutasították a Trump-csapat keresetét Pennsylvaniában

Koren-Karczub Tímea
Forrás: Newsmax, Breitbart
2020.11.28. 13:27
Elutasították a Trump-csapat keresetét Pennsylvaniában

Egy pennsylvaniai fellebbviteli bíróság határozottan elutasította Donald Trump amerikai elnök jogászainak perkeresetét, amely arra irányult, hogy megakadályozzák Joe Biden győztessé nyilvánítását az államban. Trump azonban már egy lépéssel előrébb jár, és a kudarc helyett a georgiai szenátori választások fontosságát hangsúlyozza, hogy megőrizzék a Szenátus republikánus többségét.

A három bíróból álló pennsylvaniai testület pénteken úgy ítélte meg, hogy a választási eredmények felülvizsgálati ügye megalapozatlan. Ezt azzal indokolták, hogy Trump jogászcsapata nem hozott fel bizonyítékokat.

Rudy Giuliani, a jogászcsapat vezetője, New York egykori polgármestere tagadta a bíróság állítását, azzal védekezve, hogy választási megfigyelők eskü alatt tett nyilatkozatai állnak rendelkezésükre. – A vallomások szerint a levélszavazatokat „feljavították”, azaz pótolták a szavazók aláírását,valamint a megfigyelőktől megtagadták, hogy tanúskodjanak a szavazatszámlálás során – írja a Newsmax hírportál.

– A michigani helyzet még rosszabb volt, mint a pennsylvaniai. Wisconsinban egyenesen felháborító. Ezt arra értem, hogy mindannyiuknál ott vannak a kérvény nélküli levélszavazatok. Nevadában egy olyan gépet használtak, amelyik nem működött megfelelően, és minden aláírást átengedtek – egyébként illegális gépet használni. Vagyis minden számukra döntő fontosságú helyen csaltak. Ez pedig azért is nyilvánvaló, mert Trump jóval előrébb járt a szavazás éjszakáján. Lehetetlen, hogy Biden minden egyes helyen felzárkózott. Lehetetlen.

idézi Guilianit a Newsmax.

A távirati iroda felidézte, hogy Gregory Strenstrom haditengerészeti veterán, aki a pennsylvaniai választás egyik hivatalos megfigyelője volt, a héten eskü alatt tett vallomásban erősítette meg, hogy ismeretlen eredetű USB adathordozókat alkalmaztak szavazatok bevitelére a számítógépes rendszerbe. Elmondása szerint látta, amint 25-30 darab USB-kártyát vittek be a számítógépes rendszerbe, és később az adathordozókkal nem számoltak el. Kijelentette azt is, hogy 47 darab ilyen adathordozónak nyoma veszett. Ezekkel – mint fogalmazott – akár 120 ezer ismeretlen és ellenőrizetlen voksot is bevihettek a rendszerbe. Hangsúlyozta azt is, hogy az ellenőrzés folyamata többször is megszakadt: akkor, amikor a levélszavazatok beérkeztek és akkor, amikor az USB-kártyákon és a pendrive-okon tárolt adatokat az informatikai rendszerbe bevitték. Tanúvallomásában Strenstrom elmondta azt is, kérte a rendőröket, hogy mentsék el a bizonyítékokat, ám ez nem történt meg.

„1 126 940 égből pottyant szavazat. Messze megnyertem Pennsylvaniát, talán még annál is többel, mint ami valaha kiderül. A pennsylvaniai szavazatokat ELCSALTÁK. A többi billegő államét szintén. A világ figyel!”

– osztotta meg véleményét Trump a Twitter-bejegyzésében.

Az amerikai elnök egy másik posztjában arra buzdítja támogatóit, hogy védjék meg a republikánusok többségét a Szenátusban Kelly Loeffler és David Perdue támogatásával a január 5-i szenátori választáson Georgiában.

Trump támogatói ugyanis választási bojkottot terveznek, mivel feldühödtek azon, hogy államuk republikánus párti képviselői nem támogatják az elnököt a szavazatok újraszámlálása során, és így az államban még mindig Joe Biden vezet körülbelül 12 ezer szavazattal – számol be róla a Breitbart hírcsatorna.

„Nem, a 2020-as választás teljes átverés volt, sokkal többel nyertünk (és remélhetőleg megfordítjuk a tisztességtelen eredményt), de el kell mennünk segíteni Davidnek és Kellynek, ennek a két NAGYSZERŰ embernek. Különben néhány nagyon beteg ember kezére játszunk. Szombaton Georgiában leszek!”

– reagált a bojkottra Trump a Twitteren, utalva arra is, hogy gyűlést szervez december 5-re Georgiába.

A Breitbart tudósítása szerint az elnök szorosan figyeli a versenyt, miközben a demokraták azon munkálkodnak, hogy megragadják a Szenátus irányítását. Georgiában január ötödikén rendezik meg a szenátusi választás második körét, miután az elsőn egyik jelölt sem szerezte meg a többséget. A voksolás a Szenátus többségéről is dönteni fog.

Amerika választ

Trump kirúgta a kiberbiztonsági ügynökség vezetőjét

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.