Donald Trump rosszkedvű, de nem haragos

Az amerikai elnök egyelőre kivár, kerüli a nyilvános megjelenést.

2020. 11. 13. 18:37
TRUMP, Donald
Arlington, 2020. november 11. Donald Trump amerikai elnök az Arlingtoni Nemzeti temetõben, az ismeretlen katona sírjánál tartott koszorúzáson a veteránok napjának alkalmából 2020. november 11-én. MTI/AP/Patrick Semansky Fotó: Patrick Semansky
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump naptára üres. Tíz nap telt már el a november harmadikai elnökválasztás óta, de az amerikai elnök azóta is kerüli a nyilvánosságot. Múlt szombaton golfklubjában érte a rossz hír, hogy az előrejelzések szerint veszített, de a játékot nyugodtan befejezte, majd vasárnap folytatta. Ezen a héten szerdán a veteránok napja alkalmából rövid látogatást tett az arlingtoni nemzeti temetőben, de beszédet nem tartott, a sajtónak nem nyilatkozott. Legfeljebb a Twitteren kommunikál, de bejegyzései a korábbihoz képest ott is megritkultak.

Donald Trump amerikai elnök az Arlingtoni Nemzeti temetőben, az ismeretlen katona sírjánál tartott koszorúzáson a veteránok napjának alkalmából 2020. november 11-én
Fotó: Patrick Semansky / MTI/AP

 

– A megfelelő időben hallani fognak az elnökről!

– nyugtatott meg mindenkit Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője. Elmondása szerint az elnök kivár, időt ad jogi csapatának, mielőtt a kamerák elé lépne.

A liberális The New York Times forrásai szerint Donald Trump rosszkedvű, de nem haragos, mint azt bejegyzéseiben használt csupa nagybetű sugallja. Idejét azzal tölti, hogy a televízióban követi a választások fejleményeit, valamint csapatával egyeztet a jogi lépésekről. A Politico értesülései szerint kabinetfőnöke Kína, a migráció, és a Covid–19 témáiban dolgozik olyan elnöki rendeleteken, melyeket még a hátralévő időben ki tudnak adni. A portál úgy tudja, a védelmi miniszter menesztése után a következő hetekben még másokat is elküldhetnek az adminisztrációból.

– Tudja, hogy vége van

– nyilatkozta névtelenül az egyik tanácsadó a New York-i lapnak. Információik szerint a stábnak nincs kidolgozott stratégiája, inkább csak sodródnak az árral, tesztelik, meddig mehetnek el, és próbálják biztosítani a republikánusok támogatását.

Állítólag Donald Trump azt is fontolgatja, hogy 2024-ben újra megméreti magát, amihez még szüksége lesz párttársai támogatására. A Deutsche Wellének az elnök egyik legismertebb életrajzírója, Michael D’Antonio ugyanakkor azt jósolta, Donald Trump inkább visszatér az üzleti életbe, mindenekelőtt „showmanként” a televíziós szereplésekhez, és akár saját csatornát is indíthat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.