Mi köze Taylor Swiftnek Joe Bidenhez?

A novemberi amerikai elnökválasztás előtt a demokraták mindent megragadnak, hogy Joe Biden hatalmon maradhasson. Most a népszerű énekesnő támogatásáért tepernek.

2024. 02. 05. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taylor Swift lett az első előadó, aki négyszer nyerte el az év albuma díjat a Grammy-díjátadón. A szupersztár korábban holtversenyben állt a három legjobb albumot szerzett Stevie Wonderrel, Paul Simonnal és Frank Sinatrával – közli a BBC brit hírtelevízió.

Taylor Swift azonban amellett, hogy zenei díjakat kap, jelentős befolyással lehet az amerikai politikai életre és a választások kimenetelére is. 

Korábban a Mandiner szúrta ki: a TMZ arról írt, hogy Taylor Swift érdemben befolyásolhatja a szavazók voksait a 2024-es amerikai elnökválasztáson egy felmérés szerint. Mint a lap közölte: a Redfield & Wilton Strategies kutatása ezt mutatja: 

a válaszadók 18 százaléka nagyobb valószínűséggel szavazna egy Taylor Swift által támogatott jelöltre,

 ugyanakkor 17 százalékuk kisebb valószínűséggel.

Fontos adat még, hogy a megkérdezettek 45 százaléka, azaz csaknem fele az énekesnő  rajongójának vallotta magát. Ebből azt a következtetést is le lehet vonni, hogy Swift támogatása jelentősen befolyásolná a fiatal szavazókat. Az év elején készített kutatásban 1500, választásra jogosult amerikai polgár vett részt.

Nem kérdés: szerte a világban 

véleményformáló szuperfegyvernek számít

a tizenháromszoros Grammy-díjas énekesnő – írta meg a Mandiner.

Mint a TMZ közli, a 2018-as szenátusi versenyen a sztár támogatta Tennessee korábbi demokrata kormányzóját, Phil Bredesent, és 2020-ban nyilvánosan kinyilvánította, hogy támogatja Joe Biden jelenlegi elnököt.

Taylor Swift már évekkel ezelőtt is politikai ügyekben szólalt meg. Donald Trump elnöksége idején, egy 2019-es Instagram-bejegyzésében például nyilvánosan kiállt a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és queerek mellett.

Az a tény, hogy jogilag egyes emberek teljesen ki vannak szolgáltatva mások gyűlöletének és fanatizmusának, undorító és elfogadhatatlan. Mutassuk meg büszkeségünket azzal, hogy megköveteljük, hogy nemzeti szinten törvényeink valóban minden állampolgárunkat egyenlően kezeljék

– idézte a The Guardian az énekesnőt. A Világgazdaság pedig a napokban arról írt a New York Timesra hivatkozva, hogy Joe Biden jelenlegi elnök csapata aktívan keresi Swift támogatását. 

 

Borítókép: Taylor Swift amerikai énekesnő, dalszerző a Grammy-díjak 66. átadási ünnepségén Los Angelesben 2024. február 4-én (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.