Soros György a célegyenesben is Trump ellen ármánykodik

Soros György amerikai tőzsdespekuláns továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy eltávolítja Donald Trump amerikai elnököt a hivatalából, így másfél héttel az elnökválasztást megelőzően ismét komoly összegekkel próbálja meg befolyásolni a voksolás kimenetelét. Ezúttal is billegő államokban fektetett be.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 10. 24. 14:11
An insight, an idea: George Soros
DAVOS/SWITZERLAND, 26JAN13 - George Soros, Chairman, Soros Fund Management, USA is captured before the Session 'An insight, an idea with George Soros' at the Annual Meeting 2013 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 26, 2013. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo Mirko Ries Fotó: swiss-image.ch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is nagyon aktív az a politikai akcióbizottság, amelyet Soros György alapított még tavaly augusztusban. A friss adatok szerint a Soros-féle Democracy PAC fejenként ötszázezer dollárt utalt a Black PAC-nak, illetve a Somos PAC-nak. Mindkét szervezet célja, hogy az afroamerikai, illetve a latinó szavazókat mozgósítsa.

Soros György az idei elnökválasztás kimenetelét nem bízza a véletlenre,

már több mint hetvenmillió dollárt költött el, ami majdnem a triplája annak az összegnek, amit 2016-ban erre a célra fordított.

A Somos PAC saját honlapján progresszív szervezetként mutatja be magát, amelynek egyik célja, hogy a latinó szavazókat mozgósítsa. Az adatok szerint a Democracy PAC mellett a Michael Bloomberg-féle Florida Freedom PAC az egyik legnagyobb adományozója.

Bloombergtől másfél millió dollárt kaptak.

A szervezet milliókat költött Joe Biden támogatására, de más demokrata párti jelöltek kampányát is támogatták,

az arizonai Mark Kelly szenátorjelölt és a floridai 26. kongresszusi körzetben Debbie Mucarsel-Powell képviselőjelölt mellé is odaállt.

A Black PAC a fekete választói részvételre összpontosít, és milliókat költött Biden, a szintén demokrata michigani Gary Peters, az észak-karolinai Cal Cunningham, a georgiai Lucy McBath és a virginiai Elaine Luria támogatására. A szervezet júliusban is kapott egymillió dollárt Soroséktól.

Ezenkívül Soros nemrég hárommillió dollárt adott a Strategic Victory Fund nevű csoportnak, amely a tőzsdespekulánshoz köthető Democracy Alliance egyik szövetséges szervezete.

A The Washington Free Beacon című portál szerint a 2020-as választások előtt Soros közvetlenül támogatta a jelölteket és a bizottságokat.

Ebben a ciklusban azonban létrehozta a Democracy PAC-ot, amelyet több tízmillió dollárral finanszíroztak a Fund for Policy Reformon keresztül. Ez a szervezet hárommilliárd dolláros vagyonnal rendelkezik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának köszönhetően. Mivel a Demokrácia PAC pénzének nagy részét a tőzsdespekuláns a nonprofit szervezetén keresztül osztogatja, az ő neve nem tűnik fel a hivatalos dokumentumokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.