Elfekvő szavazólapokat találtak Pennsylvaniában

A levélszavazás rengeteg buktatót rejt magában – erre figyelmeztet hónapok óta Donald Trump.

Mártonffy Attila
2020. 11. 06. 18:34
null
Renton, 2020. október 21. Postán beküldött szavazatokat vesz ki egy szortírozógépbõl (a háttérben) egy választási bizottsági tag a Washington állambeli King megyében fekvõ Rentonban 2020. október 20-án. A választási bizottság szerint eddig a megye szavazóinak csaknem 20 százaléka küldte vissza szavazólapját. Az Egyesült Államokban november 3-án tartanak elnök- és részleges kongresszusi választást, öt államban: Washingtonban, Coloradóban, Hawaiin, Oregonban és Utahban csak postai úton lehet szavazni. MTI/AP/Elaine Thompson Fotó: Elaine Thompson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 1700, postán feladott elfekvő szavazólapra bukkantak tegnap az Egyesült Államok Postaszolgálatának (USPS) három pennsylvaniai levélfeldolgozó létesítményében is. A küldeményeket továbbították a szavazatszámláló bizottságoknak – közölte ma reggel a USPS. A Reuters brit hírügynökség úgy tudja, hogy 1076 cédulát a philadelphiai, háromszázat a pittsburghi, 266-ot pedig a Lehigh Valley-i elosztóközpontban találtak. Pennsylvania államban ma estig kell beérkeznie a számlálóhelyekre az elnökjelöltekre levélben leadott összes szavazatnak.

Az eset fontosságát jól mutatja, hogy a csatatérállamnak minősülő Pennsylvaniában rendkívül szoros a verseny, ahol néhány órával ezelőtt Joe Biden demokrata jelölt vette át a vezetést Donald Trump hivatalban lévő elnöktől. Egyébként Észak-Karolinában ötszáz elfekvő szavazólapot fedeztek fel a USPS létesítményeiben. Egy kerületi bíró tegnap napi kétszeri átvizsgálást rendelt el a postahivatalokban annak érdekében, hogy helyi idő szerint ma délután öt óráig beérkezzen minden leadott voks. A USPS a választás utáni napon – szerdán – mintegy 150 ezer szavazócédulát szolgáltatott be, ennek elsöprő többsége időben meg is érkezett.

Donald Trump többek között az ilyen és ehhez hasonlatos csalásokra, visszaélésekre és hibákra figyelmeztet már hónapok óta a levélszavazás kapcsán, amely a koronavírus-járvány miatt az idei elnökválasztáson sokkal elterjedtebb formája a szavazásnak, mint a korábbi voksolásokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.