Lapozó: Egyre több a muzulmán becsületgyilkosság Nagy-Britanniában

A Fülöp-szigetek elnöke az állami hivatalnokokat szankcionálja, ha nem javul a lakosság átoltottsága · Egyre több a becsületgyilkosság Nagy-Britanniában · Velence újra víz alá került, a károk azonban csak mérsékeltek · Az Európai Unióban Spanyolország a harmadik ország, ahol a legmagasabb a gyermekszegénység aránya.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 03. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fülöp-szigetek elnöke az állami hivatalnokokat szankcionálja, ha nem javul a lakosság átoltottsága 

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke szerdán jelentette be, hogy szankcionálni fogja az állami hivatalnokokat, ha a szigetország lakosságának immunizálása nem a kitűzött célok és a meghatározott ütem szerint folytatódik. A csaknem 110 millió lakosú Fülöp-szigetek népességének ugyanis csak valamivel több mint egyharmada vette fel a teljes védettséghez szükséges oltását. 

Az elnöki bejelentés egy korábban rögzített üzeneten keresztül érkezett, amelyben Duterte arra szólítja fel a felelős a tisztviselőket, hogy duplázzák meg az oltási kampány hatékonyságát: a jelenlegi napi ötszázezer beoltott lakos helyett naponta legalább egymillió állampolgárt immunizáljanak. 

– Azok a tisztségviselők, akik nem teljesítenek megfelelően vagy akik nem használják fel a leggyorsabban a rájuk bízott vakcinákat, büntetésre számíthatnak – mondta az elnök, aki azonban nem konkretizálta a kilátásba helyezett szankciók jellegét. – Az oltási kampányunk eddigi eredménye igencsak vészjósló. Nem vagyok boldog – summázta az elnök a bejelentését.

Forrás: RT

Egyre több a becsületgyilkosság Nagy-Britanniában 

A muzulmán családok vagy személyek becsületének, tisztességének megőrzését, visszaállítását célzó, többnyire családon belül elkövetett erőszak egyre nagyobb méreteket ölt Nagy-Britanniában. A brit rendőrség adatai szerint a 2016-ban regisztrált 884 esethez képest 2020-ban már 1599 erőszakos támadást rögzítettek. Leggyakrabban a gyilkosság, a nemi erőszak, a halállal fenyegetés, a kierőszakolt házasság és a női nemi szerv csonkítása fordulnak elő ezekben az esetekben. 

A szigetország legismertebb becsületgyilkossági ügye Banaz Mahmod megölése volt. A kurd nőt apja, nagybátyja és unokatestvérei megerőszakolták, megkínozták és megfojtották még 2006-ban, miután Banaz elmenekült a családja által megszervezett és kierőltetett házasságkötés elől, és egy másik férfivel kezdett párkapcsolatot. Egy hétfőn bemutatott dokumentumfilm szerint Nagy-Britanniában még mindig több mint harminc klinikán és magánkórházban végeznek szüzességi teszteket, valamint szükség esetén a szüzességet látszólag helyreállító műtéteket.

Forrás: RT

Velence újra víz alá került, a károk azonban csak mérsékeltek 

A tengerből kiemelkedő több kilométeres gát, a Mózes ez alkalommal megmentette a lagúnák városát, a legalacsonyabb pontokat azonban így is elöntötte a tengervíz. A már korábban is nagy pusztítást végző sós víz most sem hagyta szárazon a Szent Márk-bazilikát, ugyanakkor számos étterem és kereskedelmi egység megmenekült a hullámoktól. A magas vízállást a hétfő este leesett hatalmas mennyiségű csapadék és a 70 km/órás szélfújás okozta, mely a tenger felől a lagúnákba sodorta a vizet. Az elkövetkező napokban is vészjelzés lesz érvényben, a szél erőssége 140 km/órára is emelkedhet. A Mózes üzembe helyezésére bármelyik nap újra sor kerülhet.

Forrás: la Repubblica

Az Európai Unióban Spanyolország a harmadik ország, ahol a legmagasabb a gyermekszegénység aránya 

A Save The Children nevű szervezet felméréséből kiderül, hogy Spanyolországban minden harmadik gyermek a szegénységi küszöb alatt él. Ennél csak Romániában és Bulgáriában rosszabb a helyzet. A szegénység leginkább az egyedülálló vagy nagycsaládban nevelkedő, fogyatékkal élő, etnikai kisebbséghez tartozó, vidéki vagy hátrányos helyzetű területekről, illetve külföldről származó gyerekeket érinti. Spanyolországban ezeknek a gyerekek negyven százaléka ráadásul munkával rendelkező családokban él, ez az adat pedig lerombolja azt a mítoszt, miszerint a dolgozó szülő garanciát jelent a mélyszegénység elkerülésére. A Save The Children most arra szólítja fel a spanyol kormányt, hogy növelje az étkezési támogatások arányát, mert ilyet jelenleg csak a rászoruló gyerekek 11 százaléka kap. A szervezet felméréséből az is kiderült, hogy az elhízott kiskorúak száma sokkal magasabb azokban a családokban, amelyek évi 18 ezer euró alatti jövedelemmel rendelkeznek, szemben azokkal, akik évi harmincezer euróból vagy több pénzből gazdálkodnak.

Forrás: Onda Cero

A borítókép illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.