Lapozó: A CIA eltussolta a pedofil dolgozói által elkövetett bűncselekményeket

Nagyszabású tüntetésre készülnek szombaton a tömegközlekedési vállalatok munkatársai Milánóban. Indiában több mint háromszáz alkalommal támadtak meg keresztény templomokat és hívőket 2021-ben. Valencia kormánya megkezdi a spanyol nyelv eltüntetését a közterületekről.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 12. 02. 18:04
Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású tüntetésre készülnek szombaton a tömegközlekedési vállalatok munkatársai Milánóban

A munkabeszüntetéssel a december 6-án életbe lépő Super Gren Pass kötelezettség ellen tiltakoznak az északolasz nagyvárosban. A szolgálatban lévők 40 százaléka csatlakozhat a sztrájkhoz. Nemcsak a városi, hanem a távolsági közlekedésben is fennakadásokra lehet számítani. A szakszervezetek vezetője azzal magyarázta a tiltakozó akciót, hogy az oltás felvételéhez kötött újfajta zöldkártya diszkriminációt okoz, feszültséget teremt a munkatársak között. A szolgálat felfüggesztése a milánói metró esetében a legforgalmasabb időszakban, 18 és 22 óra között, míg a vasutak esetében a 9 és 17 óra között tart.

Forrás: MILANO.CORRIERE.IT, MITOMORROW.IT

Indiában több mint háromszáz alkalommal támadtak meg keresztény templomokat és hívőket 2021-ben

Két héttel ezelőtt, október végén India miniszterelnöke, Narendra Modi a Vatikánban tett látogatást Ferenc pápánál. Indiában Mohan Bhagwat, a szélsőjobboldali hindu nacionalista és félkatonai önkéntes szervezet vezetője arra figyelmeztette a hindu közösségeket, hogy az ország északkeleti részében állítólag a hinduk keresztény hitre térítése és a hindu lakosság cseréje folyik.

Október 14-én, India egyik legnagyobb hindu ünnepén elhangzott beszédében Bhagwat kijelentette, hogy „az Indiába tartó illegális migráció és az északkeleten zajló keresztény hittérítések is hozzájárultak India demográfiai jellemzőinek a megváltozásához. „A kibillenő demográfiai egyensúly problémáját kezelni kell, és India népességpolitikáját is át kell gondolni” – figyelmeztetett. Bhagwat beszédét követően megsokszorozódtak a keresztény hívők és templomok ellen elkövetett erőszakos támadások India számos részén. Lincselésre kész – akár több száz fős – hindu tömegek lefejezéssel fenyegettek meg állítólagos keresztény hittérítéseket végző embereket, vasrudakkal felszerelkezett csoportok templomokat támadtak meg számos alkalommal, miséket szakítottak félbe. Papokat hurcoltak ki a nyakuknál fogva, a földön húzva az épületből, és vertek eszméletlenre.

Forrás: ALJAZEERA.COM

Valencia kormánya megkezdi a spanyol nyelv eltüntetését a közterületekről

Ximo Puig, a dél-spanyolországi régió vezetője közölte: Valencia összes spanyol nyelvű metrómegállóját valenciaira keresztelik és I. János Károly, a korrupciós botrányba keveredett exkirály nevét eltörlik a közterületekről, mert nem kívánnak vele azonosulni. A kormány célja, hogy előrelépést tegyen a nyelvi normalizálásban és a katalánokhoz hasonlóan, régiójában a saját nyelvét részesítse előnyben a spanyollal szemben. Hasonló stratégiát követ a kormány az oktatási rendszerben is: háromból két iskolában 30 százaléknál kevesebb tananyagot adnak át kasztíliai nyelven, helyette a valenciai nyelv használatát követelik meg a gyerekektől. Puig ugyanarra készül, mint a katalánok: a „nyelvi merítés” elvét követve a spanyol nyelvet fokozatosan zárja ki az osztálytermekből, különösen az alsóbb osztályokból.

Forrás: ABC.ES

A CIA eltussolta a pedofil dolgozói által elkövetett bűncselekményeket

A BuzzFeed News amerikai oknyomozó hírportál szerdán publikált írása szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, ismertebb nevén a CIA, számos aktát őriz tíz alkalmazottjáról, akik kiskorú gyermekek ellen követtek el szexuális bűncselekményeket. A pedofil dolgozók közül azonban csak egy ellen emeltek vádat.

A BuzzFeed News által megszerzett dokumentumok szerint – amelyek a 2004 és 2019 között rögzített információkat tartalmazzák – a pedofilok egyike „helytelen szexuális tevékenységet folytatott egy ismeretlen kétéves kislánnyal”. Az alkalmazottat a hírszerző ügynökség kirúgta, de nem jelentette fel. Egy másik CIA-munkatárs szexvideókat vásárolt a felvételeket készítő szülőktől. A pedofil férfi benyújtotta a lemondását, azonban a CIA őt sem jelentette fel. A hírszerző ügynökség egyik alvállalkozóját a szervezet szintén lebuktatta, de őt sem érte más szankció.

A CIA-nak dolgozó pedofilok közül mindössze egy férfi ellen emeltek vádat, aki ellen egyébként is eljárást indított a hivatal titkosított dokumentumok helytelen kezelése miatt. A hírszerző ügynökség egy korábbi ügynöke a BuzzFeednek névtelenül nyilatkozva elmondta, hogy az ügynökség azért kerüli az alkalmazottai által elkövetett bűncselekmények hivatalos, jogi úton történő kivizsgálását és elítélését, mert a perek során nyilvánosságra kerülnének a CIA felderítési módszerei.

Forrás: RT.COM

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.