Kétszer akart öngyilkos lenni a nemi identitását megváltoztató 12 éves lány

Beperelik a tankerületet egy 12 éves lány szülei, miután kiderült, hogy a lányuk kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg az iskolában. Az iskolai tanácsadó szerint identitászavarra vezethető vissza a lány tette, amit azonban hónapokig titkoltak a szülők elől - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 01. 31. 17:14
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Florida államban élő 12 éves lány szülei azt állítják, hogy az iskolai tanácsadó szerint gyermekük két egymást követő napon is öngyilkosságot kísérelt meg, miután a tanácsadó nemi identitászavart állapított meg nála, és titokban beszélgetett vele a nemi identitásról, illetve a nemváltoztatásról.

Januárt ötödikén a szülőket behívatta az iskolai tanácsadó. A találkozón jelen volt még az igazgató, az igazgatóhelyettes és egy rendőr is, amikor közölték a szülőkkel, hogy az általános iskolás 12 éves lányuk az iskolában kétszer is fel akarta magát akasztani két egymást követő napon. Ezek után a tanácsadó elárulta a szülőknek, hogy az öngyilkossági kísérletek az identitásprobléma miatt történhettek meg.

Az iskolai tanácsadó azt állította, hogy az öngyilkossági kísérletek a nemi identitásprobléma miatt történtek meg, és azért nem szóltak nekünk a lányunk állítólagos problémájáról, mert tudták, hogy katolikusként nem értünk egyet a nemváltoztatással. A lányom soha sem mutatta azt, hogy gondjai lennének a nemi hovatartozásával, és a biológiai nemét se kérdőjelezte meg soha

- mondta az apa, Wendell Perez.

A szülők a lányukat a Clay megyei kórház viselkedés- és egészségügyi osztályára vitték, ahol január 12-ig bent tartották a lányt.

A szülők tehát csak az öngyilkossági kísérletek után értesültek arról, hogy a gyermekük már hónapok óta találkozgatott a tanácsadóval az állítólagos identitászavara miatt. Wendell Perez azt is elmondta, hogy az iskola vezetősége titoktartási okokra hivatkozva nem tájékoztatta őket a találkozókról.

Az iskola tanácsadója odáig ment, hogy a többi diák előtt egy általa választott férfinévvel és férfi személyes névmással szólt a lányunkhoz, amiért később az osztálytársai bántani kezdték a gyermekünket

– tette hozzá az apuka.

A szülők ezek után pert indítottak a helyi tankerület ellen.

Ez a per arról szól, hogy megvédjük a szülők ahhoz való jogát, hogy gyermekeiket a meggyőződéseiknek megfelelően, valamint a tudomány és a biológia tiszteletben tartásával az állam beavatkozása nélkül nevelhessék fel

- mondta Vernadette Broyles a Child & Parental Rights Campaign szervezet vezetője, és a család képviselője - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.