Lengyelországban több százezer háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt

A viharos szél miatt több mint 680 ezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban, egy ember életét vesztette – közölte vasárnap reggel a lengyel közszolgálati televízió.

Forrás: MTI2022. 01. 30. 10:37
Nowy Targ, 2019. március 11. Szélviharban elhasadt fa elszállításra váró darabjai a dél-lengyelországi Nowy Targban 2019. március 11-én. Az elmúlt napok viharai következtében közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül az országban, az erõs szél okozta károk miatt a tûzoltókat mintegy 5600 alkalommal riasztották, öt ember megsérült. Az országos meteorológiai szolgálat erre a napra is adott ki figyelmeztetést, mert a dél-lengyelországi vajdaságokban az óránkénti 115 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is elõfordulhatnak. MTI/PAP/Grzegorz Momot Fotó: Grzegorz Momot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a tűzoltókat reggel 6 óráig több mint négyezer alkalommal riasztották.

A tengermelléki Tluczewo településen fa dőlt rá egy közúton haladó személygépkocsira, ennek négy utasa közül az egyik életét vesztette, egy másik megsérült.

A kormány biztonsági központja közölte: reggelre 681 371 háztartásban nincs villany. Az erős szél miatt az országos meteorológiai szolgálat vasárnapra virradóra az ország nagyobb részére másodfokú riasztást adott ki.

A tengermelléki térségben vasárnap a legmagasabb, harmadfokú riasztás van érvényben, ott a széllökések az óránkénti 120-130 kilométeres sebességet is elérhetik. 

A Balti-tenger lengyelországi partjainál a Beaufort skála szerinti 11-es szélerősségre is lehet számítani.

Borítókép: Szélviharban elhasadt fa elszállításra váró darabjai a dél-lengyelországi Nowy Targban 2019. március 11-én (Fotó: MTI/PAP/Grzegorz Momot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.