Nemi identitásáról győzködtek egy 11 éves kislányt

A gyanú szerint manipulált egy 11 éves kislányt egy kaliforniai általános iskola két tanára, hogy transznemű fiúként azonosítsa magát. A koronavírus-járvány miatti távolléti oktatás alatt azonban a gyermek visszatalált régi önmagához, ami feltűnt édesanyjának, aki feljelentést tett a helyi tankerületi hivatal ellen – számol be a Híradó.hu.

Forrás: MTI2022. 01. 26. 7:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kaliforniai édesanya szerint két tanár titokban manipulálta 11 éves kislányát, hogy azt higgye, transznemű fiú – számolt be a brit DailyMail.

A Híradó.hu által idézett írás szerint Jessica Konen egy hete feljelentette a tankerületi hivatalt azzal, hogy

a Buena Vista általános iskola két tanárnője, Lori Caldeira és Kelly Baraki eleinte azt sugallták a kislánynak, hogy biszexuális, később pedig arról győzködték, hogy ő valójában egy transznemű fiú.

A lap szerint a tanárok az iskola Légy önmagad! elnevezésű „nemi egyenlőségi klubját” vezették, ahol többek közt arról beszéltek a kislánynak, hogyan lehet úgy leszorítani a melleit, hogy azok ne fejlődjenek tovább.

Az édesanya elmondta, hogy amikor 2020 tavaszán a koronavírus-járvány miatt bezártak az iskolák, lánya ismét boldog volt, nőneműként azonosította magát az alatt az idő alatt, amíg távol volt az őt befolyásoló tanároktól.

A szerdán benyújtott jogi kereset szerint a tankerületi hivatal a felelős azért, hogy a kisdiákot a fiúvá válás felé terelte és éket vert édesanya és gyermeke közé – írja a Híradó.hu

A családot képviselő ügyvéd, Harmeet Dhillon elmondta, hogy

az ügy benyújtása óta több államból is érkeztek információk olyan szülőktől, akik az iskolai tanerők titokban transzneművé válásra buzdításáról számoltak be, hasonlóan a fent vázolt esethez.

Az édesanya egyik fő sérelme azt volt, hogy nem tudott arról, hogy gyereke a Légy önmagad! klubba jár, az iskola nem tájékoztatta őt erről.

A szülőknek hozzá kellene férniük a gyermekeik oktatási nyilvántartásához

– mondta az anya.

Az oktatási kerület felbérelt egy ügyvédi irodát az ügy kivizsgálására, ami jelenleg is tart. Ez időre a klub működését felfüggesztették.

Jessica Konen elmondta, hogy lánya jelenleg jól teljesít az iskolában. Még mindig látja rajta, hogy zavarodott, de úgy érzi, végre fellélegezhetnek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.