időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Az apa és az anya szót eltörlő brightoni iskolák a sajtót hibáztatják az őket ért fenyegetések miatt

Forrás: ORIGO
2022.02.25. 07:35 2022.02.25. 09:25
Az apa és az anya szót eltörlő brightoni iskolák a sajtót hibáztatják az őket ért fenyegetések miatt

A dél-angliai Brighton négy általános iskolájának igazgatója közös sajtónyilatkozatban ítélte el a helyi The Argus hírportált, és az online lapot tette felelőssé az intézményeket ért fenyegetésekért – olvasható az Origó cikkében.

A történet előzménye, hogy a The Argus bíráló hangú cikkben számolt be arról, hogy az intézményeknek az „egyenlőségi és sokszínűségi" szabályzata elrendelte, hogy 

a tanórákon a gyerekek szüleinek emlegetésekor az oktatók részesítsék előnyben a „gondviselő” vagy a „felnőtt” kifejezéseket, helyettesítve a korábban megszokott anya és apa megnevezéseket. 

Mindezt annak érdekében, hogy a „nem hagyományos családokban” élő gyerekeket ne érje diszkrimináció és megbélyegzés, ha az ő szüleiket nem egy anya és egy apa párosa jelenti, hanem például két anya vagy két apa, vagy ezek közül egyik sem.

A lap újságírója a cikket az érintett iskolákba járó diákok szüleinek a beszámolói alapján publikálta, akik elmondták, hogy kisgyermekeiket teljesen összezavarta a számukra érthetetlen új nyelvezet. 

A szülők őrületnek nevezték az ötletet, és rámutattak, hogy a tanulók többségének továbbra is egy anya és egy apa jelenti a szülőket, akkor is, ha azok netán már külön élnek. 

A cikk megjelenése utána a megnevezett iskolák és tanáraik számos fenyegető e-mailt kaptak a The Argus olvasóitól, a fenyegetésekért az intézmények pedig a hírportált okolják, amely – szerintük – még nehezebbé tette számukra a pedagógusi hivatást.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.