időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Kijárási tilalmat vezettek be Kijevben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.02.24. 21:30
Kijárási tilalmat vezettek be Kijevben

Csütörtök este tíz órától másnap reggel hét óráig kijárási tilalmat vezettek be az ukrán fővárosban, Kijevben a hadiállapot kihirdetésének következményeként 

– tájékoztatott Vitalij Klicsko kijevi polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy a kijárási tilalom ideje alatt a közösségi közlekedési eszközök nem fognak járni, a metró minden állomása viszont nyitva lesz mint óvóhely a lakosok számára. Felszólította a kijevieket arra, hogy napközben csak azok használják a tömegközlekedést, akik stratégiai vállalatoknál dolgoznak. A többiek maradjanak otthon, és ha megszólal a sziréna, menjenek óvóhelyre.

Ihor Terehov, a kelet-ukrajnai Harkiv polgármestere arra kérte városa lakóit, hogy éjszakára menjenek le a metróba. Szavai szerint a városvezetés ugyanis folyamatos figyelmeztetéseket kap a hadseregtől lehetséges tüzérségi támadásokról, és azt mondják, jobb, ha az emberek nem maradnak éjjel a lakásaikban.

A polgármester mindazonáltal közölte, hogy a megyeszékhelyen minden kommunális szolgáltatás működik, van vezetékes víz, fűtés és áram is a lakásokban. 

A város szélén harcok folynak, de az ukrán erők tartják állásaikat

– mondta Teherov.

Közben ellentmondó jelentések érkeztek arról, kinek a kezén van most az Antonov-gyár Kijevtől kevesebb mint tíz kilométerre lévő repülőtere. Az UNIAN hírügynökség este a hosztomeli létesítményt védő nemzeti gárdisták sajtóreferensére hivatkozva azt közölte, hogy az ukrán erők visszafoglalták az orosz megszállóktól, miközben több mint egy szakasznyi betolakodót likvidáltak.

Borítókép: Autóval távoznak az emberek Kijevből 2022. február 24-én (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

Háború Ukrajnában

Bizonyos vallási csoportok között nem akarnak élni a britekhez menekült ukránok

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.