Több katonával végeztek Maliban dzsihadista támadásokban

A támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára, Párizs korábban bejelentette, befejezi misszióját az országban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 23. 12:39
MALI - TRAINING OF MALIAN ARMED FORCES (FAMa)
MALI-BARKHANE-TRAINING-MALIAN ARMY Fotó: FREDERIC PETRY Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat katonával végeztek Maliban hétfőn dzsihadisták két támadásban az ország keleti, illetve középső vidékein – jelentette be a hadsereg szerda hajnalban. A Tessit városban történt támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. A terrorszervezet a közleményében azt állította, hogy több tucat katonát megöltek, illetve megsebesítettek. A másik támadás az ország középső részén, Boni nevű falunál történt. A hadsereg még kedden este közölte, hogy az összetűzésekben 37 terroristával végeztek.

A mali hadsereg már egy évtizede küzd az iszlamista lázadókkal, akik az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekhez kötődő csoportokba szerveződve az elmúlt években kiterjesztették uralmukat, a francia katonaság és mintegy 13 ezer ENSZ-békefenntartó jelenléte ellenére. Franciaország februárban bejelentette, hogy befejezi terrorellenes misszióját nyugat-afrikai országban, miután a párizsi kormánynak megromlottak a kapcsolatai a bamakói katonai vezetéssel.

Borítókép: Mali katonák kiképzése az ország keleti felén, Gaó városában 2021. január 19-én (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.