Újabb kárpátaljai magyar életét követelte a háború

Ő a harmadik kárpátaljai magyar, aki a háború kirobbanása óta életét áldozta.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 9:23
Kuti László ungvári konzul és Anna Vekljuk, Varga Eduárd özvegye. Kárpáti Igaz Szó Forrás: Kárpáti Igaz Szó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kárpátaljai magyar veszítette életét az ukrajnai háborúban, legutóbb terebesfejérpataki (Gyilove) Varga Eduárd halt hősi halált – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó (KISzó). A 24 esztendős fiatalember még március végén, a Kijev környéki harcokban halt meg. Ő a harmadik kárpátaljai magyar, aki a háború kirobbanása óta életét áldozta.

Magyarország kormánya – ahogyan korábban a többi áldozat hozzátartozóinak – Varga Eduárd hozzátartozóit is pénzadománnyal támogatta. 

A legfontosabb, hogy az édesapa nélkül maradt kislányuk békében nőjön fel!

– fogalmazott Kuti László ungvári konzul.

A KISzó megszólaltatta a fiatal katona élettársát is. A kárpátaljai magyar lapnak elmondta, hogy Eduárd már iskolásként arról álmodott, hogy katona lesz, és családjában többen is ezt a hivatást választották. Így senkit nem ért meglepetésként, amikor a sorkatonai szolgálat letelte után kérte hivatásos állományba vételét.

Mindig azt mondta, hogy minden rendben lesz, megnyerjük a háborút, visszatér hozzánk és minden rendben lesz. Soha nem panaszkodott és nem beszélt arról mit él át. Korábban a kelet-ukrajnai fronton is harcolt, az ott átélt szörnyűségekről sem beszélt soha, csak azt hajtogatta: Minden rendben lesz!

– emlékezett vissza az asszony.

– Ha nem lennének olyan hősök, mint Eduárd, hol lennénk most, mi lenne velünk? Összeszorul a szívem, amikor azt látom az utcán, hogy kislányok kézen fogva mennek az édesapjukkal, mivel tudom, hogy a lányunk már soha nem fog kéz a kézben sétálni az apukájával… Tudom, hogy az Isten jó hozzánk és Eduárd jobb helyen van most, mint itt, a földön – panaszolta.

 

Borítókép: Kuti László ungvári konzul és Anna Vekljuk, Varga Eduárd özvegye (Fotó: Kárpáti Igaz Szó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.