időjárás 32°C Pál 2022. június 30.
logo

Elon Musk a jövőben a Republikánus Pártra fog szavazni

Forrás: MTI
2022.05.19. 07:25 2022.05.19. 08:58
Elon Musk a jövőben a Republikánus Pártra fog szavazni

A múltban a demokratákra adtam szavazatomat, mert többnyire ők voltak a kedvesség pártja. Időközben azonban a megosztás és gyűlölet pártjává váltak, ezért nem támogathatom őket többé és a republikánusokra fogok voksolni– írta a világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-oldalán.

Most pedig figyeljétek meg, hogyan fog kibontakozni piszkos trükkökkel teli kampányuk ellenem– tette hozzá Musk, aki április végén mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Twitter felvásárlására.

A magát a szólásszabadság abszolutistájának nevező milliárdos nemrég jelentette be, hogy visszavonná Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök letiltását a közösségi médiaplatformról. Musk Joe Biden hivatalban lévő elnök és a Demokrata Párt szókimondó bírálójának számít részben, mert jobban meg akarják adóztatni a milliárdosokat és nagyobb adókedvezményeket akarnak adni az olyan elektromos autókat gyártó üzemeknek, ahol szakszervezetek működnek. Musk Tesla nevű cégének amerikai üzemeiben nincsenek jelen szakszervezetek.

Tavaly a Tesla az Egyesült Államokbeli legnagyobb piacának számító Kaliforniából áttette székhelyét a politikailag konzervatívabb Texasba.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/AP/DPA/Zentralbild/Patrick Pleul)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.