Lapozó: Szivárványszínűre festik egy svéd város utcáját

Feladta magát a rendőrségen a baszk LMBTQ-gyilkos · Svédország drogközponttá vált a rendőrség szerint · Egyre nagyobb károkat okoz a segélyosztogatás Olaszországban.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 05. 06. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feladta magát a rendőrségen a baszk LMBTQ-gyilkos

A régió hatósága csütörtökön közölte, hogy keresnek egy férfit, aki vélhetően több, LMBTQ-csoporthoz tartozó embert ölt meg Bilbaóban. Bár azonosították, tartózkodási helyét nem tudták meghatározni. A 26 éves férfi váratlanul beállított az iruni rendőrségre és feladta magát, de tagadja, hogy ő lett volna a gyilkosságok kitervelője. Jelenleg négy bűncselekményt próbálnak rábizonyítani, melyek 2021 szeptembere és októbere között történtek. Homoszexuális áldozatait feltehetően egy társkereső oldalon cserkészte be. Otthonukban találkozott velük, ahol halálos mennyiségű drogot adott be nekik, ezután kifosztotta őket. A férfi elmondta: azután adta fel magát, hogy meglátta arcát a médiában, így jobbnak látta, ha együttműködik a rendőrséggel.

Forrás: Rtve.es

Svédország drogközponttá vált a rendőrség szerint

Jól strukturált bűnözői csoportok irányítják a svédországi kábítószer-csempészetet, Svédország Észak-Európa drogtranzitközpontjává vált, jelentette ki a svéd rendőrség. Ted Esplund, a nemzeti műveleti osztály nyomozója az elmúlt két évben olyan üzeneteket vizsgált, amelyeket titkosított online felületen küldtek el. Ezek alapján fel tudta tárni, mekkora volumene lehet a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeknek. A rendőr elmondta, hogy elsősorban Norvégia és Finnország felé továbbítják a drogokat, ugyanakkor postai úton Ausztráliába és az USA-ba is.

Annak ellenére, hogy az elmúlt években több bandavezért is hosszú börtönbüntetésre ítéltek, a lövöldözések Svédország-szerte tovább folynak, gyakran kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt.

Forrás: SVT

Egyre nagyobb károkat okoz a segélyosztogatás Olaszországban

A Mario Draghi vezette kormány újabb 6,4 milliárd eurós támogatásokról döntött, amely a lakosságra nehezedő megnövekedett energiaárakat és az élelmiszeripari termékek inflációját kompenzálja. A kormánypárti Liga politikusai azonban strukturált gazdasági beavatkozásokat sürgetnek az átmeneti segélyek helyett, amelyek véleményük szerint károsak a hosszú távú gazdasági növekedésre nézve. Armando Siri, a Liga képviselője zsebpénznek nevezte azt a 200 eurós havi juttatást, melyet az alacsony jövedelmű munkavállalók és nyugdíjasok kapnak a megnövekedett költségek átvészeléséhez. Hozzátette, hogy míg a tisztességes munkavállalók vállát a hatalmas adóterhek nyomják, addig a munka világától távol maradóknak állandó mentőövet dob a kormány, ugyanis az elmúlt tíz évben 180 milliárd eurót fordított különböző támogatási formákra. Amennyiben ezt a hatalmas összeget a foglalkoztatásba, a vállalatok megerősítésére, vagy adóreformok bevezetésére fordította volna, akkor az ország egy rendkívüli gazdasági növekedést érhetett volna már el. A Liga politikusa szerint a kormány az alamizsnaosztogatás helyett inkább jelentős adócsökkentésekkel könnyíthetne az aktív munkavállalók terhein, és visszaszólíthatná a foglalkoztatás világába a segélyeken elkényelmesedett tömegeket. Szerintük a megoldást az egysávos 15 százalékos adórendszer bevezetése jelentené.

Forrás: Affaritaliani.it

Szivárványszínűre festik egy svéd város utcáját

A svédországi Höganäs város önkormányzata szivárványszínűre festi egy utcája burkolatát a település első Pride Fesztiválja miatt, valamint átnevezi a közterületet Pride utcává. Az eseményt május 27-én tartják. Az önkormányzat oldalán azt írták, hogy számunkra fontos, hogy kiálljanak amellett, hogy mindenki egyformán értékes. A város nem először kerül be a hírekbe az LMBTQ-propaganda miatt. Tavaly egy zebrát festettek szivárványszínűre, ami miatt az önkormányzat vezetőjének, valamint a városi környezetért felelős munkatársának kellett a rendőrségen számot adnia a szabálytalan útburkolati jelek miatt.

Forrás: Höganäs város oldala, Samnytt

Borítókép: Szivárványszínűre festik egy svéd város utcáját (Fotó: Facebook/Höganäs kommun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.