A szomszédos országoknak érdemes összehangolni hidrogén-mobilitási terveiket

A hidrogén alapú mobilitás nem oldható meg egy-egy ország belügyeként a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség szerint, amely úgy véli, az egymással szomszédos országoknak érdemes megismerni egymás hidrogéntöltőinfrastruktúra-fejlesztési terveit, és lehetőség szerint összehangolniuk azt – közölte a szövetség az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 06. 02. 7:23
PALKOVICS László
Budapest, 2022. május 3. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Budapesti Gazdasági Egyetem új központi könyvtárának és hallgatói központjának bokrétaünnepén 2022. május 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az egyik fő célja a „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 Plusz konferenciának, amelyet a szövetség szervez a Technológiai és Ipari Minisztériummal közösen június 8-9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban.

Az együttműködést a hidrogén alapú mobilitás terén különösen indokolja a szövetség szerint, hogy a hidrogén-töltőinfrastruktúra költséges fejlesztés, és a drága járművek alkalmazását felgyorsíthatja kihasználtságuk maximalizálása, amelyhez hozzájárulhat a nemzetközi együttműködés.

Ezért biztosítják a résztvevőknek, hogy megismerjék a hidrogénágazatban folyó fejlesztéseket, a folyamatban lévő legjelentősebb V4-es nemzeti projekteket, stratégiákat – írták.

Az eseményt hidrogéntechnológiai bemutató és pályaorientációs szakmai nap kíséri – tették hozzá.

Borítókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Budapesti Gazdasági Egyetem új központi könyvtárának és hallgatói központjának bokrétaünnepén 2022. május 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.