Megérkezett Kijevbe Emmanuel Macron, Olaf Scholz és Mario Draghi

Az ukrán fővárosba utazott Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz kormányfő – jelentette csütörtökön a La Repubblica című olasz napilap.

Forrás: MTI2022. 06. 16. 10:08
MACRON, Emmanuel; DRAGHI, Mario; SCHOLZ, Olaf; ZELENSZKIJ, Volodimir
-, 2022. június 16. Mario Draghi olasz kormányfõ, Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfõ (b-j) egy vasúti kocsiban útban Lengyelországból Ukrajnába 2022. június 16-án. A három politikus Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik majd az ukrán fõvárosban. MTI/EPA/AFP POOL/Ludovic Marin Fotó: Ludovic Marin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három vezető Lengyelországban szállt különvonatra.

Macron, Scholz és Draghi »éjszakai« találkozót tartott a délkelet-lengyelországi Rzeszowban, ahol nemzetközi repülőtér található, mielőtt továbbutaztak Kijevbe

– számolt be a ZDF.

A La Repubblica fotót is közölt a vonaton utazó politikusokról. A francia elnök hivatala is megerősítette, hogy a három vezető együtt szállt fel a Kijevbe tartó különvonatra.

Látogatásuk megszervezése hetekig tartott, mivel a politikusok igyekeztek leküzdeni a háborúra adott válaszukkal kapcsolatos ukrajnai kritikákat.

Kijev bírálta Franciaországot, Németországot és kisebb mértékben Olaszországot is, mert szerinte késlekedtek az országnak nyújtott támogatásokkal. Azzal vádolta őket, hogy lassan szállítanak fegyvereket, és hogy saját jólétüket Ukrajna szabadsága és biztonsága elé helyezik.

Borítókép: Mario Draghi olasz kormányfő, Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő (b-j) egy vasúti kocsiban útban Lengyelországból Ukrajnába 2022. június 16-án. A három politikus Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik az ukrán fővárosban (Fotó: MTI/EPA/AFP POOL/Ludovic Marin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.