A zöldek szerint a fehér bőrűek már nem a jövő részei

A kormánykoalícióban is részt vevő, Zöldek nevű német párt egy új plakátkampányt indított, hogy bemutassa, milyennek képzelik az ország jövőjét. A hirdetések fotóin azonban nem látni fehér bőrű embert.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 07. 24. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampány részeként három plakátot készítettek, amelyek azt ábrázolják, hogy milyen jövőre számíthatnak a németek, ha a párt meg tudja valósítani a programját – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az egyik plakát egy leszbikus párt ábrázol a következő felirattal: Hazát mindenkinek, kivéve a nácikat. Egy másik képen egy barna, valószínűleg közel-keleti származású nő látható, a Dolgozunk a jövőért felirat mellett. A harmadik képen egy fekete bőrű, valószínűleg afrikai származású gyermek látható a következő szavak kíséretében: Iskolák, amelyek képesek a jövőre és a történelemre tanítani.

Röviddel ezután azonban többen is megjegyezték, hogy a fehér bőrűek – akik jelenleg Németország lakosságának 87 százalékát teszik ki – a Zöldek párt szerint nem képezik a jövő szerves részét.A Zöldek állásfoglalása azért is aggasztó, mert a párt része a kormánykoalíciónak, és jelenleg a Bundestag 736 képviselői helyéből 118-at birtokolnak, miután a 2021-es szövetségi választásokon a leadott szavazatok 14,8 százalékát szerezték meg, ezzel a harmadik legnagyobb parlamenti frakciót alkotják.

Nem ez az első eset, hogy ellenséges elképzeléseket szőttek a pártban: a képviselők egy jelentős csoportja nemrég petícióban követelte, hogy a kiáltványukból töröljék a Németország szót. De a Zöldek által delegált diszkriminációellenes kormánybiztos is azért került a bírálatok kereszttüzébe, mert rendszeresen sértegette a németeket, a fehér bőrűeket, miközben lealacsonyító stílusban nyilatkozott róluk.

Mindeközben a német kormány szemmel láthatóan nem tudja kezelni azt, hogy az eltérő kultúrájú emberek nehezen tudnak egymás mellett élni. A kormány által közzétett adatok szerint a nem német nemzetiségű külföldiek felelősek az összes gyilkosság csaknem negyven százalékáért, az emberölésért elítéltek jócskán több mint fele pedig bevándorló hátterű.

Borítókép: A szóban forgó plakátok (Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.