időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Német családpolitika: ne szülj!

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2022.07.05. 17:47 2022.07.06. 18:24
Német családpolitika: ne szülj!

A szövetségi családügyi miniszter egyik célja, hogy az orvosi egyetemeken az alapképzés része legyen az abortusz összes módszerének elsajátítása. Komoly hagyománya van az efféle ötleteknek Németországban – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a német szövetségi kormány egyik minisztere. Ezúttal a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet: azt követeli, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról.

Az abortusz különböző orvosi módszerei az orvosok képzésének része kell legyen

– jelentette ki Lisa Paus, akinek bevallása szerint a legfontosabb küldetése a gyermekek alapvető biztonsága. A családok jólétéért felelős miniszter elmondta azt is, hogy már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, hogyan lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe. Komoly hagyománya van az ilyen és hasonló ötleteknek Németországban.

A szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek alkotta szövetségi kormány már hónapok óta foglalkozik egy olyan intézkedés bevezetésével, amelyet sokan csak úgy emlegetnek, hogy magzati holokauszttörvény.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek. A kormány még márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását, és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt.

Borítókép: Lisa Paus, a német Zöldek által delegált családügyi tárcavezető (Fotó: EPA/Clemens Bilan) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.