Német családpolitika: ne szülj!

A szövetségi családügyi miniszter egyik célja, hogy az orvosi egyetemeken az alapképzés része legyen az abortusz összes módszerének elsajátítása. Komoly hagyománya van az efféle ötleteknek Németországban – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 07. 05. 17:47
Lisa Paus to become new German Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth
epa09889785 Designated German Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth Lisa Paus looks on during a press statement of the Green party (Die Gruenen) in Berlin, Germany, 14 April 2022. Green Member of Parliament Lisa Paus is about to succeed recently resigned German Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth Anne Spiegel in the office of family minister. EPA/CLEMENS BILAN / POOL Fotó: CLEMENS BILAN / POOL

A szövetségi családügyi miniszter egyik célja, hogy az orvosi egyetemeken az alapképzés része legyen az abortusz összes módszerének elsajátítása. Komoly hagyománya van az efféle ötleteknek Németországban – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a német szövetségi kormány egyik minisztere. Ezúttal a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet: azt követeli, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról.

Az abortusz különböző orvosi módszerei az orvosok képzésének része kell legyen

– jelentette ki Lisa Paus, akinek bevallása szerint a legfontosabb küldetése a gyermekek alapvető biztonsága. A családok jólétéért felelős miniszter elmondta azt is, hogy már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, hogyan lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe. Komoly hagyománya van az ilyen és hasonló ötleteknek Németországban.

A szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek alkotta szövetségi kormány már hónapok óta foglalkozik egy olyan intézkedés bevezetésével, amelyet sokan csak úgy emlegetnek, hogy magzati holokauszttörvény.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek. A kormány még márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását, és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt.

Borítókép: Lisa Paus, a német Zöldek által delegált családügyi tárcavezető (Fotó: EPA/Clemens Bilan) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.