Novák Katalin Brazíliában: Jó volt magyar szót hallani!

A köztársasági elnök Brazíliába utazott, ahol hazánk nemzetközi kapcsolatainak erősítését Közép-Európa után Latin-Amerikában folytatja – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 07. 10. 21:46
null
Fotó: Robert Erdi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Közel tízezer kilométerre Magyarországtól olyan Rio de Janeiróban élő fiatalokkal találkoztam, akik magyar gyökerekkel, felmenőkkel bírnak.Nyitottak, kíváncsiak, ambiciózusak, sokan tanultak már nálunk, és többen is azt tervezik, hogy majd Magyarországon szereznek egyetemi diplomát. Itt, helyben, a Rio de Janeiró-i Magyar Egyesület vállalta magára, hogy megőrzi a magyar nyelvet és kultúrát, építi és összetartja a magyar közösséget. Jó volt magyar szót hallani!” – fejezte be bejegyzését a köztársasági elnök.

Előző nap egy katonai szervezethez látogatott el.

„Meglátogattam a brazil haditengerészet tudományos és technológiai kutatásokkal foglalkozó katonai szervezetét, a Paulo Moreira admirális nevét viselő Tengeri Tanulmányok Intézetet. Az intézmény fizikai, geológiai, meteorológiai és tengerbiológiai kutatásokat folytat. Az intézet vezetője bemutatta, hogyan szűrik ki és azonosítják be a kutatók az olajszennyeződéseket. A bolygónk és környezetünk védelme, vizeink tisztaságának a megőrzése, gyermekeink jövőjének a záloga.”

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.