Toronymagasan nyert a Fidesz–KDNP jelöltje a XVI. kerületben

A kormánypártok visszaszerezték a körzetet, ezzel listáról egy újabb Fidesz–KDNP -jelölt kerül a testületbe.

Munkatársunktól
2022. 07. 10. 19:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Ádám, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte az időközi választást a XVI. kerületben. 

A kormánypárt jelöltje toronymagasan nyert, a leadott szavazatok közel 70 százalékát szerezte meg. 

Budapest XVI. kerületének 2. egyéni választókerületében a képviselő lemondása miatt tartottak ma időközi szavazást. A névjegyzéken szereplő 5472 választópolgár öt jelölt közül egyre voksolhatott. Az aspiránsok közül Horváth Ádám, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki édesapja halála után, 2018-ban az időközi választáson győzött egyéniben, 2019-ben viszont csak listás helyet tudott szerezni, mert akkor Vajda Zoltán legyőzte, és csak listán jutott be a testületbe. A választáson indult még a helyben teljesen ismeretlen Farkas Adrián is, aki kezdetben függetlennek vallotta magát, később viszont egy Facebook-bejegyzésben is elismerte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. Jelöltette még magát a Munkáspárt–Iszomm színeiben induló Horváth Márk Zsolt és a független Schaffer Viktor is.

A XVI. kerületi időközi választáson rendkívüli esemény is történt. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Kertész Edit, a DK jelöltje – akit a Jobbik és a Momentum is támogatott – a szavazásra kijelölt iskolától csak mintegy ötven méterre helyezte el a pultját, így igyekezett meggyőzni az arra járó választópolgárokat, sőt a Fidesz választási plakátját is letépte. 

Ezzel megsértette a választásról szóló jogszabályt, amelynek értelmében a szavazókör 150 méteres körzetében tilos kampánytevékenységet folytatni a voksolás napján. 

A helyi választási bizottság a jogsértés megállapítása után eltiltotta Kertész Editet ettől a tevékenységtől.

Borítókép: A győztes Horváth Ádám (Fotó: Barna Magdorka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.