Több videófelvétel is megörökítette a tragikus eseményt

A politikus felszólalását hallgató tömeg szinte fel sem fogta, mi történt.

Magyar Nemzet
2022. 07. 08. 13:02
ABE, Sindzó
Tokió, 2022. július 8. A Jomiuri Simbun japán napilap Abe Sindzó korábbi miniszterelnökrõl szóló különkiadását osztogatják Tokióban, miután merényletet követtek el a volt kormányfõ ellen egy választási kampányeseményen a közép-japáni Narában 2022. július 8-án. Abe a lövéstõl eszméletét vesztette, az elkövetõt elfogták. MTI/EPA/Majama Kimimasza Fotó: Majama Kimimasza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök, miután egy pénteki kampányrendezvényen többször rálőttek. A politikus felszólalását telefonjaikkal rögzítő helyiek több kameraállásból örökítették meg a tragikus eseményt.

Az alábbi felvételeken az látszik, a nézők fel se tudják fogni, éppen minek voltak a szemtanúi.

 

 

A következő videókon a merénylő közvetlen közelről látható.

 

 

Abe Sindzót helikopterrel azonnal kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

 

Borítókép: A Jomiuri Simbun japán napilap Abe Sindzó korábbi miniszterelnökről szóló különkiadását osztogatják Tokióban 2022. július 8-án (Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.