időjárás 11°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Mráz Ágoston: A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

Forrás: MTI
2022.08.07. 10:17 2022.08.07. 11:36
Mráz Ágoston: A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

A világ baráti és Orbán Viktorral ellenséges része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-en mondott beszédére – értékelt a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel összegzése szerint a magyar kormányfő beszédének egyik fontos üzenete, hogy sikeres konzervatív politika érdekében a jobboldali politikusok ne a liberálisok elvárásaihoz igazodjanak.

Ugyancsak a dallasi beszéd fő üzenetének nevezte, hogy az amerikai konzervatívok és a nemzetben, családban hívő magyar, valamint európai konzervatívok egyesítsék erejüket a „liberális hegemónia” legyőzése érdekében.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta: Orbán Viktor beszédében a migrációt, családpolitikát és a genderideológia elleni küzdelmet, valamint a közbiztonságot és az adópolitikát emelte ki, ezek a témák a választásokon a többség megnyerésére pályázó amerikai konzervatívoknak, a republikánusoknak is tanulságosak lehetnek.

A Nézőpont Intézet vezetője úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök dallasi szavait a párhuzamok keresése és az egyensúly fenntartása jellemezte.

A stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat – mondta, azt is jelezve, hogy csupán egy felelős politikus, egy államférfi képes arra, hogy a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje.

Bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme

– fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Kijelentette, a migráció elleni küzdelem és a családok védelme Magyarországon nemzeti érdek és nemzeti érték, az amerikai konzervatívok pedig erről hasonlóan gondolkodnak.

Arról, hogy Orbán Viktort amerikai látogatása alatt Donald Trump volt amerikai elnök a saját birtokán fogadta, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a két politikus közötti, az eszmei és politikai gondolkodás síkján lévő szövetség a gyakorlatban is megvalósulni látszik, a találkozó ennek a jelképe volt.

Úgy értékelt: ha Donald Trump ismét indul az amerikai elnöki székért, akkor a két politikus közötti kapcsolat nemcsak egy történelmi értékű barátság, hanem a jövő szövetsége lehet.

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédet tart a texasi CPAC-konferencián (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Üzenet Dallasból

Kevesebb nőimitátort és több Chuck Norrist! A globalisták mind mehetnek a pokolba; én Texasba jöttem! – mondta Orbán Viktor a dallasi CPAC-en.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.