Rasszistának nevezték Drew Barrymore-t, amiért örült az esőnek

Rasszistának nevezték Drew Barrymore színésznőt, amiért kitett a TikTokra egy videót, amelyben örül az esőnek. A videója azért lett rasszista, mert hasonlít a feketék által használt, „frolicking tiktok” elnevezésű trendre – írja a V4NA.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség.2022. 08. 28. 15:16
null
Drew Barrymore Hollywood , CA © Armando Gallo / Retna Ltd. December 10, 2002 NO ITALY NO USA UNTIL March 14, 2003 HIGHER FEES APPLY NO TABLOIDS NO SKIN MAGS Fotó: Retna Ltd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztárszínésznőt, Drew Barrymore-t rasszistának titulálták, miután egy TikTok-videót posztolt, amelyen az esőben sétál. A videóról egy ultraliberális felhasználó azt állítja, hogy a fekete férfiak által használt egyik trendet másolta le, ezzel pedig kulturális kisajátítást követett el.

A Libs of TikTok csütörtökön posztolta a videót, amelyben a TikTok-felhasználó azt mondta, hogy Barrymore egy olyan gyarmatosító mintapéldája, 

aki nem tiszteli és elutasítja a fekete alkotók által felállított határokat.

„Amikor csak tudsz, menj ki az esőbe! Ne hagyjátok ki a lehetőséget” – mondta a színésznő a videóban, amire a liberális aktivista úgy reagált, hogy „mindketten tudjuk, hogy képes vagy élvezni az esőt anélkül, hogy lefilmeznéd és kiposztolnád a TikTokra”. A felhasználó ezek után azzal folytatta, hogy Barrymore a videójával olyan embereket támogat, akik csak azon dolgoznak, hogy semmibe vegyék a fekete alkotókat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

És most te is egy vagy ezek közül az emberek közül

– tette hozzá.

A kérdéses TikTok-trend egyébként májusban bukkant fel, és a lényege, hogy fekete férfiak vidáman rohangálnak a mezőkön vagy más természeti környezetben. Barrymore videója viszont csupán azt ábrázolja, ahogy mosolyogva sétál az esőben. A #blackmenfrolicking trendet elindító videót @thexsadxoptimistic posztolta májusban. A felhasználó egy mezőn fut keresztül, nevetve és azt kiabálva, hogy „ó, Istenem, egy mezőn futok keresztül!”.

A hashtaget több mint 600 ezerszer használták a platformon, ahol egyre többen csatlakoznak a trendhez.

Borítókép: Drew Barrymore (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.