Gyötrelmes fájdalmakat kívánt II. Erzsébetnek a halála előtt egy színes bőrű egyetemi professzor

Uju Anya, a Carnegie Mellon Egyetem professzora nem sokkal a királynő halála előtt Erzsébetet „nyomorult nőnek” és „népirtó gyarmatosítónak” nevezte, aki „egy tolvaj, erőszakoló, népirtó birodalom legfőbb uralkodója”.

Forrás: 888.hu2022. 09. 10. 7:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hallottam, hogy egy tolvaj, erőszakoló, népirtó birodalom fő uralkodója végre haldoklik. Legyen gyötrelmes a fájdalma.

– tweetelte Anya professzor csütörtökön. Később törölte a tweetet a visszhangok után – írja a 888.hu.

Egy következő tweetben a professzor azt írta:

Ez a nyomorult nő és a vérszomjas trónja a család mindkét ágán átb...szta őseim generációit, és ő felügyelte azt a kormányt, amely támogatta a népirtást, amelyet a szüleim és a testvéreim túléltek.

„Haljon meg kínok között” – tette hozzá.

Egy Twitter-felhasználó erre a következőképpen reagált:

„Miért kívánod holtan az egyetlen királynőnk, Erzsébet halálát?”

Anya professzor azt mondta: 

Nem kívánom neki a halált. Már most is haldoklik. Olyan gyötrelmesen fájdalmas halált kívánok neki, mint amilyet ő okozott emberek millióinak.

„Egy ilyen poszt nem várható el egy ilyen szintű embertől. Ilyet még a legnagyobb ellenségednek sem mondasz.” – reagált egy másik Twitter-felhasználó – írja a 888.hu.

Anya professzor válaszul kijelentette:

B...zd meg a népirtó gyarmatosítók iránti tiszteleted.

A királynő halálhírét követően Anya ismét a Twitterre lépett, hogy megerősítse, hogy „semmi mást nem fog kifejezni, csak megvetést” az uralkodó iránt, aki véleménye szerint egy olyan kormányt felügyelt, amely támogatta a népirtást és amely lemészárolta és kitelepítette a fél családját.

A cikk megjelenését követően a Carnegie Mellon Egyetem közleményt küldött a Breitbart News számára, melyben a következő szerepel:

Nem helyeseljük az Uju Anya által ma a személyes közösségi médiafiókján közzétett sértő és kifogásolható üzeneteket. A szabad véleménynyilvánítás a felsőoktatás küldetésének központi eleme, azonban az általa megosztott nézetek egyáltalán nem képviselik az intézmény értékeit, sem a diskurzus normáit, amelyeket igyekszünk előmozdítani.

Nemzeti gyász kezdődött pénteken az Egyesült Királyságban az előző nap elhunyt néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő emlékére. A királynő koporsóját a következő napokban szállítják Balmoralból Londonba, és először a Buckingham-palotába, majd a Westminster Hallba, a londoni parlament legősibb épületébe viszik, ahol három napra felravatalozzák. A tervek szerint a londoniak napi 23 órában róhatják le kegyeletüket a néhai uralkodó ravatalánál.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Uju Anya (Forrás: 888.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.