Mostantól korábban sötétül el az Eiffel-torony

Az utcai világítás megmarad, de a közintézmények kivilágításának idejét is rövidítik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 13. 18:24
null
FRANCE-TOURISM-LEISURE Fotó: EMMANUEL DUNAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben a korábban megszokottnál több mint egy órával korábban, már 23.45-kor lekapcsolják a párizsi Eiffel-torony díszkivilágítását – ez is része annak az energiatakarékossági programnak, amelyet Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere jelentette be kedden.

Az Eiffel-torony mind ez idáig hajnal 1 óráig meg volt világítva, és a fények minden órában villantak.

Az utcai közvilágítást biztonsági okokból nem korlátozzák, de a többi közintézmény kivilágítását is 22 órakor lekapcsolják.

Spórolnak a fűtéssel is. Az óvodák és idősotthonok kivételével a közintézményekben mindenhol mérséklik a hőmérsékletet, a közigazgatási épületekben pedig egy hónappal később kezdenek fűteni.

Hidalgo elmondta, hogy Párizsban a felhasznált energiának csak mintegy tizedét fogyasztja el a közszféra, ezért azt szeretnék elérni, hogy a magánszektor is legalább tíz százalékos energiamegtakarítást érjen el.

Borítókép: Körhinta pörög Párizsban az Eiffel-torony lábánál 2022. június 15-én (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.