Podoljak: Putyin bejelentése jelzi, hogy a háború nem Moszkva tervei szerint zajlik

Az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerint a Putyin által bejelentett mozgósítás nagyon népszerűtlen lesz Oroszországban.

Forrás: MTI2022. 09. 21. 12:19
SZINYEHUBOV, Oleh
Harkiv, 2022. szeptember 13. Ukrán katonák harckocsin járõröznek a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erõk a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt. MTI/AP/Kosztyantin Liberov Fotó: Kosztyantin Liberov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számítani lehetett arra, hogy Oroszországban mozgósítást fognak elrendelni, és ez az intézkedés azt mutatja, hogy a háború Ukrajnában nem Moszkva tervei szerint zajlik – nyilatkozott Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Reuters hírügynökségnek. Podoljak üzenetében úgy vélte, 

a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás nagyon népszerűtlen lesz Oroszországban. 

Hozzátette, hogy Putyin szerinte igyekszik a Nyugatra hárítani a felelősséget az „indokolatlanul megindított” háború és Oroszország egyre romló gazdasági helyzete miatt. Vlagyimir Putyin szerda reggel televíziós beszédben jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendelt el. Ez Oroszország első háborús mozgósítása a második világháború óta. Putyin arra figyelmeztetett, hogy minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, ha a Nyugat nem hagy fel a „nukleáris zsarolással”.

Teljesen kiszámítható lépés volt, amellyel – úgy tűnik – sokkal inkább a saját kudarcukat próbálják igazolni

– írta Podoljak, hozzátéve, hogy „a háború láthatóan nem az orosz forgatókönyv szerint halad, és Putyin emiatt kényszerült arra, hogy súlyosan korlátozza az emberek jogait”.

Borítókép: Ukrán katonák harckocsin járőröznek a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt (Forrás: MTI/AP/Kosztyantin Liberov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.