időjárás 4°C Marcella 2023. január 31.
logo

Podoljak: Putyin bejelentése jelzi, hogy a háború nem Moszkva tervei szerint zajlik

Forrás: MTI
2022.09.21. 12:19 2022.09.21. 12:23
Podoljak: Putyin bejelentése jelzi, hogy a háború nem Moszkva tervei szerint zajlik

Számítani lehetett arra, hogy Oroszországban mozgósítást fognak elrendelni, és ez az intézkedés azt mutatja, hogy a háború Ukrajnában nem Moszkva tervei szerint zajlik – nyilatkozott Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Reuters hírügynökségnek. Podoljak üzenetében úgy vélte, 

a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás nagyon népszerűtlen lesz Oroszországban. 

Hozzátette, hogy Putyin szerinte igyekszik a Nyugatra hárítani a felelősséget az „indokolatlanul megindított” háború és Oroszország egyre romló gazdasági helyzete miatt. Vlagyimir Putyin szerda reggel televíziós beszédben jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendelt el. Ez Oroszország első háborús mozgósítása a második világháború óta. Putyin arra figyelmeztetett, hogy minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, ha a Nyugat nem hagy fel a „nukleáris zsarolással”.

Teljesen kiszámítható lépés volt, amellyel – úgy tűnik – sokkal inkább a saját kudarcukat próbálják igazolni

– írta Podoljak, hozzátéve, hogy „a háború láthatóan nem az orosz forgatókönyv szerint halad, és Putyin emiatt kényszerült arra, hogy súlyosan korlátozza az emberek jogait”.

Borítókép: Ukrán katonák harckocsin járőröznek a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt (Forrás: MTI/AP/Kosztyantin Liberov)

Oroszország mozgósít

Hatalmas mértékben nőtt a magánrepülőgépek iránti kereslet Oroszországban

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.